Щоб приготувати карниярик (фаршировані баклажани по-турецьки) знадобиться такий набір продуктів:

  • Баклажани - 3 шт.
  • Фарш м'ясний - 200 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Лук ріпчастий - 1 шт.
  • Томат-паста - 1 ст. л. (можна не додавати)
  • Зелень петрушки - за смаком
  • Масло рослинне - для жаріння
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Баклажани почистите, але не зрізайте шкірку повністю, а залишайте смужки шириною 2 див. Покладете баклажани в підсолену воду на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота.

Потім в кожному баклажані зробіть один глибокий надріз.

Лук, помідор і болгарський перець поріжте дрібним кубиком (можна з помідора зняти шкірку).

Баклажани дістаньте з води, просушите і обсмажте в сковороді на рослинній олії з усіх боків. (На жаль, цей процес зняти забула, але все гранично просто: цілі баклажани потрібно добре обсмажити). Перекладете баклажани на деко, застелене фольгою. Акуратно розкрійте баклажани в розрізі (зручно це зробити щипцями).

Лук і болгарський перчик обсмажте на рослинній олії до прозорості. Додайте фарш, смажте ще хвилин 10. Потім додайте рубану зелень і помідор, посолите, поперчите. За бажання можете додати 1 ст.л. томатної пасти, буде ще смачніше. Готуйте хвилин 15. Нафаршируйте м'ясом баклажани і відправте карниярик до розігрітої до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Карниярик або фаршировані баклажани, запечені в духовці, готові.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму