Помідори можна консервувати різними способами, залежно від ваших уподобань та доступних інгредієнтів. Популярним у нинішньому році способом є маринування томатів половинками, хвалять господині і квашені помідори у банках. Також багатьом з дитинства знайомий смак маринованих помідорів із капустою. Ділимося цим простим та перевіреним рецептом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- томати - 2.5 кг;
- морква - 400 г;
- часник - 8 зубчиків;
- перець чорний горошком - 24 штуки;
- лавровий лист - 8 шт.;
- кріп - 1 пучок;
- петрушка - 1 пучок.
Овочі й зелень промийте та обсушіть.
Моркву почистьте й натріть. Часник почистьте й наріжте пластинками.
Капусту тонко нашаткуйте.
Викладіть підготовлені інгредієнти в миску й добре перемішайте.
У чисті літрові банки на дно розкладіть горошини перцю, лаврові листки, по 3 гілочки петрушки й по дві гілочки кропу.
Потім викладіть помідори, зверху — шар капусти, злегка притисніть. Далі знову покладіть помідори та капусту.
Залийте в банки окріп, накрийте стерилізованими кришками, зверху покладіть ковдру й залиште на 20 хвилин.
Потім злийте воду з банок у каструлю та доведіть її до кипіння. Знову залийте гарячою водою помідори й залиште під ковдрою ще на 20 хвилин.
Далі злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і добре перемішайте, щоб цукор і сіль розчинилися.
Доведіть воду до кипіння та залийте нею капусту з помідорами до самого верху.
Закрутіть герметично банки кришками, переверніть, накрийте ковдрою і залишіть до повного остигання.
Читайте також:
Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"