Помідори можна консервувати різними способами, залежно від ваших уподобань та доступних інгредієнтів. Популярним у нинішньому році способом є маринування томатів половинками, хвалять господині і квашені помідори у банках. Також багатьом з дитинства знайомий смак маринованих помідорів із капустою. Ділимося цим простим та перевіреним рецептом.

  • томати - 2.5 кг;
  • морква - 400 г;
  • часник - 8 зубчиків;
  • перець чорний горошком - 24 штуки;
  • лавровий лист - 8 шт.;
  • кріп - 1 пучок;
  • петрушка - 1 пучок.

Овочі й зелень промийте та обсушіть.

Моркву почистьте й натріть. Часник почистьте й наріжте пластинками.

Капусту тонко нашаткуйте.

Викладіть підготовлені інгредієнти в миску й добре перемішайте.

У чисті літрові банки на дно розкладіть горошини перцю, лаврові листки, по 3 гілочки петрушки й по дві гілочки кропу.

Потім викладіть помідори, зверху — шар капусти, злегка притисніть. Далі знову покладіть помідори та капусту.

Залийте в банки окріп, накрийте стерилізованими кришками, зверху покладіть ковдру й залиште на 20 хвилин.

Потім злийте воду з банок у каструлю та доведіть її до кипіння. Знову залийте гарячою водою помідори й залиште під ковдрою ще на 20 хвилин.

Далі злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і добре перемішайте, щоб цукор і сіль розчинилися.

Доведіть воду до кипіння та залийте нею капусту з помідорами до самого верху.

Закрутіть герметично банки кришками, переверніть, накрийте ковдрою і залишіть до повного остигання.

Читайте також:

Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"

Його закривають на зиму, але першу банку відкривають на другий день: рецепт салату з баклажанів по-татарськи

Коли немає часу швидко накрити на стіл: рецепт ситного салату "Старий мисливець" на зиму – всі попросять добавки