Баклажани по-татарськи – це дуже смачна закуска, яку взимку можна вживати як самостійну страву або навіть подавати до гарнірів. Салат виходить ситним та поживним, оскільки містить велику кількість овочів.

Підготуйте необхідні продукти:

  • баклажани - 2 кг
  • помідори – 1,5 кг;
  • перець солодкий – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 кг;
  • олія рослинна - 150 г;
  • цукор - 100 г;
  • сіль – 70 г;
  • часник – 4 головки;
  • перець гострий – 1-2 штуки;
  • Коріандр - 1/2 ч.л. л.;
  • зелень кропу – 30 г;
  • зелень петрушки – 30 г;
  • зелень кінзи – 40 г;
  • корінь петрушки – 1 шматочок.

Із зазначеної кількості продуктів виходить 5,5 л салату.

Підготуйте банки та кришки для салату. Ретельно вимийте їх із харчовою содою та промийте. Простерилізуйте в духовці або іншим зручним для вас способом. Дайте повністю обсохнути.

важливо!

  • Кількість специфічних інгредієнтів, таких як кінза або гострий перець, можна регулювати на свій смак або не додавати взагалі.

З гострого перцю зріжте хвостики, а якщо не хочете дуже гостру страву, то й насіння видаліть.

Свіжу зелень, часник, гострий перець пропустіть через м'ясорубку.

Овочі вимийте та очистіть від плодоніжок.

Баклажани наріжте четвертинками кружальців.

Болгарський перець розріжте вздовж половинки, видаліть насіння і перегородки. М'якуш наріжте соломкою.

Цибулю і корінь петрушки наріжте соломкою.
Помідори можете дрібно нарізати, подрібнити блендером чи пропустити через м'ясорубку.
важливо!
  • Від смаку помідорів багато в чому залежить успіх баклажанів по-татарськи. Тому постарайтеся вибрати для приготування найстигліші та соковитіші помідори із солодкуватим смаком.

У великий посуд вилийте все масло, обсмажте цибулю та корінь петрушки. Додайте томати, прокип'ятіть кілька хвилин.

Викладіть баклажани, перемішайте і посоліть. Коли все закипіло, добре перемішайте, щоб нічого не підгоряло. Відрегулюйте нагрівання, щоб невелике кипіння зберігалося, але сильно не вирувало. Закрийте кришкою та тушкуйте 15 хвилин.

Додати солодкий перець, тушкувати ще 10 хвилин. Якщо здається, що рідини обмаль, то можна додати склянку окропу.

Додайте подрібнену з часником і гострим перцем зелень, сіль, цукор, коріандр, що залишилася. Добре перемішайте і прогрійте 5 хвилин під кришкою.

Спробуйте салат і відрегулюйте смак: додайте, якщо треба, сіль чи цукор. Гасіть під кришкою до готовності. Загальний час гасіння має бути не менше 40 хвилин.