Баклажани по-татарськи – це дуже смачна закуска, яку взимку можна вживати як самостійну страву або навіть подавати до гарнірів. Салат виходить ситним та поживним, оскільки містить велику кількість овочів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготуйте необхідні продукти:
- баклажани - 2 кг
- помідори – 1,5 кг;
- перець солодкий – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 кг;
- олія рослинна - 150 г;
- цукор - 100 г;
- сіль – 70 г;
- часник – 4 головки;
- перець гострий – 1-2 штуки;
- Коріандр - 1/2 ч.л. л.;
- зелень кропу – 30 г;
- зелень петрушки – 30 г;
- зелень кінзи – 40 г;
- корінь петрушки – 1 шматочок.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 5,5 л салату.
Підготуйте банки та кришки для салату. Ретельно вимийте їх із харчовою содою та промийте. Простерилізуйте в духовці або іншим зручним для вас способом. Дайте повністю обсохнути.
важливо!
- Кількість специфічних інгредієнтів, таких як кінза або гострий перець, можна регулювати на свій смак або не додавати взагалі.
З гострого перцю зріжте хвостики, а якщо не хочете дуже гостру страву, то й насіння видаліть.
Свіжу зелень, часник, гострий перець пропустіть через м'ясорубку.
Баклажани наріжте четвертинками кружальців.
Болгарський перець розріжте вздовж половинки, видаліть насіння і перегородки. М'якуш наріжте соломкою.
- Від смаку помідорів багато в чому залежить успіх баклажанів по-татарськи. Тому постарайтеся вибрати для приготування найстигліші та соковитіші помідори із солодкуватим смаком.
У великий посуд вилийте все масло, обсмажте цибулю та корінь петрушки. Додайте томати, прокип'ятіть кілька хвилин.
Викладіть баклажани, перемішайте і посоліть. Коли все закипіло, добре перемішайте, щоб нічого не підгоряло. Відрегулюйте нагрівання, щоб невелике кипіння зберігалося, але сильно не вирувало. Закрийте кришкою та тушкуйте 15 хвилин.
Додати солодкий перець, тушкувати ще 10 хвилин. Якщо здається, що рідини обмаль, то можна додати склянку окропу.
Спробуйте салат і відрегулюйте смак: додайте, якщо треба, сіль чи цукор. Гасіть під кришкою до готовності. Загальний час гасіння має бути не менше 40 хвилин.
Гарячий салат з баклажанів по-татарськи розкладете гарячими стерилізованими банками. Переверніть, накрийте та укутайте до остигання.
Читайте також:
Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.
Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму