Якщо ви любите нестандартні рецепти, то обов'язково спробуйте приготувати салат із печеним перцем, квасолею та цибулею. Ця страва відрізняється не лише насиченим кольором, а й приємним смаковим поєднанням.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати салат із консервованою квасолею, запеченим болгарським перцем та цибулею, знадобиться такий набір продуктів:
- квасоля консервована біла – 240 г;
- болгарський перець – 165 г (2 шт.);
- цибуля ріпчаста - 105 г (1 шт.);
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- оцет бальзамічний - 2 ч. ложки;
- часник – 10 г (2 зубчики);
- паприка мелена – 1/2 ч. ложки;
- зелень свіжа – 10 г (1-2 гілочки);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – до смаку.
Духовку вмикаємо для розігріву до 190 градусів. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо перці. Відправляємо в розігріту духовку і запікаємо перець приблизно 40 хвилин до утворення підпалин.
Важливо!
- Можна увімкнути гриль або конвекцію – у цьому випадку процес запікання прискориться.
Запечені перці у гарячому вигляді перекладаємо в поліетиленовий пакет, зав'язуємо та залишаємо на 15 хвилин.
Виймаємо перці з пакета, очищаємо від шкірки та насіння. Нарізаємо смужками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.
Готуємо заправлення. Для цього подрібнений часник відправляємо в невелику піалу, додаємо оливкову олію, оцет бальзамічний, паприку, сіль, чорний мелений перець. Перемішуємо заправлення.
З квасолі зливаємо рідину.
У салатник відправляємо квасолю, запечений перець, цибулю, зелень. Додаємо заправку до підготовлених компонентів салату. Перемішуємо.
Читайте також:
Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.
Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму