Ситний салат "Старий мисливець" можна сміливо назвати одним із найсмачніших серед салатів на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗелені помідори – 200 грам | ||
Огірки – 200 грам | ||
Капуста качанна - 300 грам | ||
Болгарський перець – 200 грам | ||
Морква – 100 грам | ||
Часник ріпа - 1 шт. | ||
Чеснок - 1 зубчик | ||
Петрушка, кріп - по маленькій гілочці | ||
Сіль - за смаком (салат повинен здаватися трохи пересоленим) | ||
Оцтова есенція – 0,5 столові ложки (на літрову банку – 8-10 мл) | ||
Рослинна олія - 2 столові ложки |
важливо!
- Пропорції овочів наведені досить умовні. Можна покласти більше огірків або зелених помідорів, не можна додавати болгарський перець зовсім.
Всі овочі помити та почистити.
Дрібно нарізати цибулю.
Перець очистити від насіння, нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.
Огірки очистити від твердої шкірки (якщо вони не переросли, шкірку можна і не чистити). Нарізати крупною соломкою.
Капусту дрібно нашаткувати. Шматочки повинні бути в два рази більше шматочків інших інгредієнтів.
Додати роздавлений часник, посолити. Залишити на годинку, щоб овочі дали сік.
Потім нагріти, не доводячи до кипіння. В кінці нагрівання додати оцтову есенцію та олію.
важливо!
- Такий салат краще нагрівати невеликими порціями не більше 2-х літрів за раз – це дозволить рівномірно прогріти овочі, не переварити їх.
Наповнені баночки відправляємо на стерилізацію:
- банки по 0,5 літри – 12 хвилин.
банки 1 літр – 15 хвилин.
Салат мисливський закатати, укутати і дати повільно охолонути у закутаному вигляді. Якщо все зробити правильно, не переварити овочі, то вони залишаться хрусткими.
Читайте також:
Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.
Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму