Лечо - це закуска, яка розпочала своє існування в Угорщині, проте на сьогоднішній день ця страва вже має величезну популярність у всьому світі.

Традиційно, ця закуска обов'язково повинна містити помідори, солодкий перець, моркву, сіль, цукор та олію. Однак сьогодні ми пропонуємо унікальний рецепт лечо з рисом. У цьому випадку текстура салату виходить м'якшою і ніжнішою.

Перець болгарський червоний – 500 г
Помідори – 500 г
Цибуля ріпчаста - 160 г
Морква – 170 г
Часник - 3 зубчики
Рис круглий – 100 г
Олія - ​​50 мл
Оцет столовий (9%) – 30 мл
Цукор - 30 гр
Сіль – 10 г
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Паприка мелена - 0,25 ч. ложки

Із зазначеної кількості продуктів виходить 1 л лечо (2 баночки по 500 мл).

Ретельно вимийте банки та кришки гарячою водою з невеликою кількістю соди. Промийте банки холодною водою, щоб змити залишки соди і простерелізуйте їх будь-яким доступним способом.

Перець промийте, розріжте на дві половинки вздовж, видаліть внутрішню частину насіння. Очищену м'якоть перцю наріжте невеликими смужками.

Моркву очистіть, промийте та натріть на великій тертці.
Цибулю очистіть, промийте і наріжте дрібними кубиками.

У каструлю з товстим дном налийте олію. Викладіть туди цибулю, перець та моркву.

Помідори промийте та наріжте великими шматочками. Викладіть помідори нарізані в чашу блендера і подрібніть до отримання однорідного пюре. Додайте томатне пюре в каструлю до решти овочів.

Промийте рис і додайте в каструлю.

Всипте цукор, сіль, чорний мелений перець та мелену паприку. Перемішайте.

Поставте каструлю з овочами та рисом на середній вогонь.
Помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння. Накрийте кришкою та готуйте лечо з рисом на невеликому вогні 30-40 хвилин. Овочі виділять багато соку, і рис повинен повністю приготуватись у цьому соку.

Часник очистіть, дрібно нарубайте і додайте в каструлю. Влийте оцет. Перемішайте та готуйте страву ще 5 хвилин на середньому вогні.

Наповніть стерильні банки гарячим лечо та щільно закрийте кришками. Переверніть баночки з лечо, щоб переконатися у герметичності.

Накрийте перевернуті банки теплою хусткою або пледом і залиште так до повного остигання.

Після повного остигання поставте баночки з лечо на зберігання в темне прохолодне місце.

Читайте також:

Якщо дуже хочеться, але немає часу: рецепт найсмачнішого "ледачого" лечо відразу на шість банок

Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму

Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи

Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи