Овочева ікра - одна з найзнаменитіших закусок у кожній родині. Її можна заготовляти на зиму, а можна свіжоприготовлену подати на крутонах білого хліба на перекус, або як холодну закуску на святковий стіл.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготувати продукти для ікри з перцю та помідорів:
- перець – 1 кг;
- помідори – 1 кг;
- цибуля - 1 кг;
- сіль – 1 ст. ложка;
- цукор – 1 ст. ложка;
- перець чорний мелений - 1 ч. ложка;
- лавровий лист – 2 шт.
Овочі вимити та обсушити.
Цибулю почистити і дрібно нарізати.
Перець очистити від плодоніжок та насіння, нарізати невеликими кубиками.
Помідори розрізати на 4-6 часточок. Якщо помідори великі, часточок має бути більше.
Всі овочі з'єднати і тушкувати перець із цибулею та помідорами під кришкою 30 хвилин.
Банки та кришки ретельно вимити та прокип'ятити.
У гарячому вигляді ікру з перцю та помідорів перекласти у підготовлені банки, накрити прокип'яченими кришками та одразу закупорити.
Ікра з перцю з цибулею та помідорами - це смачна овочева закуска та відмінне доповнення до м'ясних страв або картоплі.
Читайте також:
Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою
На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою