М'ясні котлети - це, звичайно, смачно, але іноді, як не дивно, і вони набридають. Альтернатива є - найніжніші печінкові котлетки з гарбузом та сиром. Це чудова легка закуска, яка підійде не лише до повсякденної трапези, а й до різноманітних урочистих заходів.

Зберіть інгредієнти для приготування печінкових котлет із гарбузом та сиром:

  • печінка яловича (або куряча) - 510 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • гарбуз – 200 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • майонез – 70 г (3 ст. ложки);
  • крохмаль – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
  • кріп свіжий за смаком;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія рослинна за смаком.

Печінку промийте від крові, зніміть плівку і видаліть прожилки, ще раз промийте. Нарізаємо печінку кубиками 0,5-1 см.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, натираємо на великій тертці.

Важливо!

  • За бажання можна гарбуз запекти в духовці або мікрохвильовій печі деякий час, щоб м'якоть стала м'якшою. Тоді котлети будуть ніжнішими.

Сир нарізаємо дрібними кубиками.

Кріп подрібнюємо.

Змішуємо в мисці всі продукти: печінку, гарбуз, сир, яйця, кріп, майонез, сіль та перець. Додаємо крохмаль.

Перемішуємо продукти до однорідності.

Викладаємо фарш у сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки.

Смажимо котлети під кришкою по 3 хвилини з кожного боку до золотистості.