М'ясні котлети - це, звичайно, смачно, але іноді, як не дивно, і вони набридають. Альтернатива є - найніжніші печінкові котлетки з гарбузом та сиром. Це чудова легка закуска, яка підійде не лише до повсякденної трапези, а й до різноманітних урочистих заходів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗберіть інгредієнти для приготування печінкових котлет із гарбузом та сиром:
- печінка яловича (або куряча) - 510 г;
- сир твердий – 200 г;
- гарбуз – 200 г;
- яйця – 1 шт.;
- майонез – 70 г (3 ст. ложки);
- крохмаль – 80 г;
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
- кріп свіжий за смаком;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- олія рослинна за смаком.
Печінку промийте від крові, зніміть плівку і видаліть прожилки, ще раз промийте. Нарізаємо печінку кубиками 0,5-1 см.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, натираємо на великій тертці.
Важливо!
- За бажання можна гарбуз запекти в духовці або мікрохвильовій печі деякий час, щоб м'якоть стала м'якшою. Тоді котлети будуть ніжнішими.
Сир нарізаємо дрібними кубиками.
Кріп подрібнюємо.
Змішуємо в мисці всі продукти: печінку, гарбуз, сир, яйця, кріп, майонез, сіль та перець. Додаємо крохмаль.
Перемішуємо продукти до однорідності.
Викладаємо фарш у сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки.
Смажимо котлети під кришкою по 3 хвилини з кожного боку до золотистості.
Подаємо страву в гарячому та теплому вигляді зі своїм улюбленим гарніром або салатом зі свіжих овочів.
Читайте також:
Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться
І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном
Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем