Шведські котлети є чудовою альтернативою традиційним за рахунок додавання в суміш вареного буряка. Це доповнення не лише надає унікального кольору, а й надає смаку тонкої насолоди.

Інгредієнти:

500 г м'яса чи фаршу.

150 г буряків.

1 яйце.

1 цибулина.

0,75 склянки панірувальних сухарів.

Сіль за смаком.

Мелений перець, за смаком.

Олія рослинна, для смаження.

Інструкції для приготування:

Відваріть буряк у воді, поки він не стане м'яким і натріть на великій тертці.

Очистіть і дрібно наріжте цибулю.

Яйце збийте в мисці.

На сковороді розігрійте трохи олії і додайте нарізану цибулю і обсмажте до золотистого кольору.

Котлети з буряком
Котлети з буряком

Потім дістаньте смажену цибулю і відкладіть вбік.

У мисці змішайте фарш, тертий буряк, смажену цибулю, збите яйце, 3 столові ложки панірувальних сухарів, сіль і мелений перець за смаком.

Все добре перемішайте до однорідного стану.

Панірувальні сухарі, що залишилися, викладіть на плоску тарілку.

Після цього візьміть частину м'ясної суміші та сформуйте з неї котлети.

Обваляйте їх у панірувальних сухарях до рівномірного покриття.

Протріть сковороду, на якій смажилася цибуля, паперовою серветкою, щоб видалити надлишки олії та нагрійте пару столових ложок олії в сковороді на середньому вогні.

Викладіть котлети і готуйте на слабкому вогні до готовності приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

Ось і все, насолоджуйтесь цією шведською стравою з їх характерним кольором та смаком як у паніровці, так і без неї.

Читайте також:

Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками

У таку оселедець ви точно закохаєтеся: рецепт оселедця, маринованого в томатному соусі з цибулею та родзинками

Таке захочеться готувати щодня: рецепт закуски з буряка з оселедцем, яблуком та цибулею