Малосольний оселедець з цибулею - ідеальна закуска, якій будуть задоволені всі гості. Але якщо ви любите поекспериментувати, то рецепт маринованого оселедця в томатному соусі саме для вас. Виходить дуже незвично та пікантно.

Оселедець солоний - 450-500 г (очищений, філе - 300 г)
Цибуля ріпчаста - 200 г
Помідори у власному соку - 250 мл
Кетчуп гострий – 60 г
Родзинки - 70 г
Оцет столовий – 35 мл (2 ст. ложки)
Олія - ​​90 мл
Лавровий лист – 1 шт.
Перець запашний горошком – 2 шт.
Перець чорний мелений - за смаком
Сіль за смаком

Оселедець розрізаємо по черевці, потрошимо, промиваємо.

Після цього оселедець замочуємо у великій кількості холодної води на 4-6 годин, за цей час міняємо воду 2-3 рази.

Потім оселедець обсушуємо, обробляємо на філе без шкіри та нарізаємо невеликими шматочками.

Оселедець складаємо в миску, заливаємо оцтом.

Перемішуємо та відставляємо на 30 хвилин. Періодично шматочки риби перемішуємо.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 20-30 хвилин. Потім відкидаємо на сито.

З помідорів у власному соку знімаємо шкірку, нарізаємо помідори дуже дрібними шматочками або подрібнюємо у блендері.

Цибулю очищаємо, нарізаємо тонким пір'ям.

У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю 7-10 хвилин, до м'якості та легкого підрум'янювання.

Додаємо лавровий лист та запашний перець. Всипаємо чорний перець та сіль за смаком.

Додаємо до цибулі томатне пюре та кетчуп.

Перемішуємо та готуємо близько 2 хвилин.

Потім додаємо родзинки та готуємо ще хвилину.

Тушені овочі для маринування оселедець готові. Овочі остудити.

У ємність, що підходить для маринування, викладаємо шматочки оселедця в один шар.

Зверху викладаємо шар остиглого овочевого маринаду.

Поверх викладаємо шматочки риби.

І на рибу знову викладаємо маринад.

Так чергуємо маринад з овочами та оселедець, доки не закінчаться всі інгредієнти. У мене вийшло по 3 шари риби та маринаду.