Буряк - 400 г
Оселедець слабосолона (філе) - 200 г
Яйця – 4 шт.
Яблуко – 100 г (1 шт.)
Цибуля ріпчаста червона - 50 г (1 шт.)
Олія вершкове - 70 г
Кріп свіжий - кілька гілочок
Сіль - 1 щіпка

Відварюємо буряки: вимиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння; варимо приблизно 50 хвилин після закипання. Готовий буряк дістаємо з відвару і остудити. Вершкове масло попередньо дістаємо з холодильника.

Яйця відварюємо круто (протягом 10 хвилин після закипання). Охолоджуємо яйця у холодній воді.

Цибулю очищаємо. Цибулю та оселедець нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо в миску.

Перемішуємо.

Яйця очищаємо від шкаралупи. Розрізаємо яйця навпіл. У чашу блендера викладаємо яйця (відкладаємо 2 жовтки для прикраси) та вершкове масло. Додаємо щіпку солі.

Подрібнюємо на однорідну масу.

Яблуко очищаємо та видаляємо серцевину. Нарізаємо м'якоть дрібними кубиками.

В окремій мисці з'єднуємо яєчно-олійну суміш та яблуко.

Перемішуємо.

Буряк, що остигнув, очищаємо і нарізаємо кружальцями товщиною близько 7 мм.

За допомогою кулінарного кільця (у мене кільце діаметром 6 см) вирізаємо з кружечка буряків рівне коло. Це буде основою закуски.

Далі викладаємо 2-3 ч. ложки яєчно-яблучної начинки.

Поверх розподіляємо трохи оселедця з цибулею.

Акуратно знімаємо кулінарне кільце. У результаті у мене начинки вистачило на 8 бурякових кружечків, але може вистачити і 10.

Викладаємо закуску на блюдо.

Відкладені жовтки кришимо і прикрашаємо ними закуску. Зверху кладемо невелику гілочку кропу.

Закуска з буряка з оселедцем, цибулею та яйцями готова.