Гарніри – це те, в чому багато українців ходять по колу: гречка-картопля-макарони-рис. Але, у деяка ситуація з м'ясним до цих гарнірів ще гірша.

Давайте урізноманітним ваше меню. Ми наші відмінний варіант того, що з легкістю замінить класичні котлети, а до смаку точно не поступиться. Це рецепт а-ля котел із печінкою. Але не поспішайте закривати сторінку, адже це справді дуже смачно.

Котлети з фаршу та печінки, кадр з відео
Котлети з фаршу та печінки, кадр з відео

Інгредієнти:

фарш яловичий - 800 г;
печінка яловича - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
хліб - 4 скибочки;
сіль - 1 ч.л.;
суміш перців - ½ ч.л.;
яйце - 1 шт.;
панірувальні сухарі.

Приготування котлет "Дует":

1.Видаляємо скоринки з хліба та заливаємо його холодною водою. Забираємо з печінки плівку і пропускаємо через м'ясорубку до фаршу. Віджимаємо хліб і подрібнюємо у блендері або теж у м'ясорубці. До хліба додаємо цибулю, часник, яйце, збиваємо.

2.Викладаємо отриману масу до фаршу, солимо і перчимо, вимішуємо та відбиваємо. Залишаємо фарш у холодильнику на 10 хвилин. Далі обвалюємо грудки фаршу в панірувальних сухарях і формуємо котлети. Попередньо рекомендується змочити руки у воді.

Котлети з фаршу та печінки, кадр з відео
Котлети з фаршу та печінки, кадр з відео

3.У сковороді на олії обсмажуємо котлети на сильному вогні. Викладаємо котлети на лист, заливаємо його окропом і накриваємо фольгою. Запікаємо котлети при 180 градусах 40 хвилин.

Нагадаємо про рецепт єврейської тещі: готуємо мариновані сливи на зиму, які шикарно поєднуються з м'ясом та рибою.

Раніше ми повідомляли, що лише з банкою не проковтнете: рецепт маринованих помідорів у соку чорної смородини на зиму.