Будь-яка зимова домашня вечеря або святковий стіл буде набагато привабливішим і апетитнішим, якщо його прикрасить миска, наповнена яскравим салатом з помідорів на зиму. Мало хто зможе встояти перед спокусою спробувати ці літні ласощі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСоковитий салат з помідорів та цибулі готується дуже просто та швидко. Чудово поєднується з м'ясними стравами або є самостійною закускою.
Необхідні продукти:
- помідори – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста - 370 г;
- олія рослинна - 60 мл;
- сіль – 1 ч. ложка;
- оцет столовий 9% – 3 ст. ложки.
З такої пропорції продуктів виходить 4 баночки об'ємом 500 мл.
Важливо!
- Для салатних заготовок потрібно брати тільки щільні стиглі овочі, без явних слідів псування, пом'ятостей, тріщин.
- Бажано використати плоди середнього розміру.
Насамперед потрібно обов'язково простерилізувати банки будь-яким із відомих вам способів. Але перед цим банки та кришки потрібно ретельно вимити содою, використовуючи чисту кухонну губку.
Вимийте помідори. Розріжте кожен помідор на 6-8 часточок. При необхідності виріжте місце прикріплення плодоніжки. Перемістіть помідори у глибоку миску.
Додайте нарізану цибулю до помідорів.
Всипте сіль, обережно перемішайте лопаткою.
Влийте олію та столовий оцет.
Розподіліть помідори з цибулею по банках, не утрамбовуючи. Заповнені баночки можна потрясти в руці, щоб часточки щільніше лягли один до одного.
Акуратно дістаньте банки із гарячої води. Щільно закрутіть кришками. Переверніть банки вгору дном і добре укутайте. Залишіть до повного остигання, потім перемістіть у комору.
Такий салат чудово поєднується з будь-якою стравою.
Читайте також:
Так роблять у ресторанах Парижа: рецепт найніжнішого салату з курячою печінкою та "секретом"