Кожна господиня знає, що при приготуванні страв у рукаві всі продукти зберігають свої корисні властивості та свою соковитість. Смак виходить більш насиченим, ніж у пароварці та при гасінні.

Це не зовсім класичний рецепт свинини з гречкою, скоріше – експериментально-спрощений. Завдяки рукаву для запікання крупа виходить розсипчаста, а м'ясо соковите та м'яке. До того ж, приготування такої страви займає мінімум часу, зусиль та посуду.

Необхідні продукти:

  • крупа гречана – 170 г;
  • свинина (м'якоть) – 450 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • морква – 160 г;
  • томатна паста – 70 г (2 ст. ложки з гіркою);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • сіль - 1 ч. ложка (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки;
  • часник сушений – 1/4 ч. ложки;
  • приправа для м'яса – 1 ст. ложки.

Для початку необхідно взяти гречану крупу і добре її промити і просушити.

Свинину вимити, просушити та нарізати порційними шматочками. При цьому пам'ятайте, що чим дрібнішим буде порізане м'ясо, тим менше часу знадобиться для приготування.

М'ясо викласти в сковороду з|із| розігрітим маслом. Обсмажити на сильному вогні до рум'яності 6-8 хвилин. Це робиться, щоб смак страви був більш насиченим.

Цибулю та моркву очистити, нарізати дрібними шматочками. Цибулю та моркву додати до м'яса. Обсмажити помішуючи 3 хвилини на середньому вогні.

Печериці промити, обсушити, нарізати кубиками. Гриби викласти у сковороду. Обсмажити на вогні вище за середнє до рум'яності, 5-7 хвилин.

Включити духовку розігріватись до 180 градусів.

Сковороду зняти з вогню. Додати гречану крупу, томатну пасту, сіль, перець, приправу та сушений часник.

Добре перемішавши, можна відправити весь вміст сковороди в рукав для запікання. Додати акуратно 350 мл гарячої води та ретельно закріпити краї рукава. Важливо зав'язати пакунок так, щоб вода не витекла в процесі приготування.

Покласти рукав з гречкою та м'ясом на лист або у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.

Приблизно через 40-45 хвилин свинина з гречкою в домашніх умовах буде готова. Необхідно дати їй трохи охолонути, потім акуратно розрізати пакет та подавати страву до столу. За бажання зверху можна присипати свіжою зеленню.

Читайте також:

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві