З настанням спекотної пори року на ринках та на полицях супермаркетів з'являються солодкі та ароматні помідори. Це ідеальний час для того, щоб приготувати щось смачне із цих овочів.

Запечені томати – це кохання з першого шматочка. Їх навіть не можна порівнювати зі свіжими, тому що вони зовсім інші – ніжніші за смаком і соковитіші.

Помідори – 450 г (4 шт.)
Тісто для піци (готове) – 300-350 г
Шинка – 80 г
Сир Моцарела - 70 г
Оливкова олія - ​​45 мл (3 ст. ложки)
Орегано сушений - 3 щіпки
Сіль – 1 ч. ложка
Перець чорний мелений - за смаком

важливо!

  • Виберіть великі за розміром томати м'ясистих сортів. Чим менше буде в овочах рідини та насіння, тим смачніше.

Помідори вимиваємо, зрізаємо верхню частину, а м'якуш виймаємо акуратно невеликою ложкою, щоб не зачепити стінки.

Підготовлені помідори перевертаємо зрізом донизу і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб стік сік.

Сир моцарелла натираємо на середній тертці. Додаємо оливкову олію, трохи солі та чорний мелений перець. Все добре перемішуємо до однорідності.

Шинку нарізаємо маленькими кубиками.

Духовку вмикаємо для розігріву до 175 градусів.

Тісто розгортаємо в тонкий пласт завтовшки приблизно 4 мм. За допомогою круглої форми або тарілки вирізаємо з тіста 4 кружечки (за кількістю помідорів). Діаметром кола з вирізаного тіста мають бути більшими, ніж помідори.

Повертаємо кожен помідор тестом. Щоб тісто охопило помідор щільніше, можна зробити кілька защипів по верхньому краю тіста.

Потім вирівнюємо тісто пальцями.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо в неї помідори в тісті.

Усередину кожного помідора викладаємо кубики шинки, заповнюючи помідори приблизно на 3/4.

Зверху викладаємо невеликою гіркою суміш із моцарелли.

Посипаємо орегано.

Відправляємо у розігріту духовку форму з помідорами та запікаємо протягом 25 хвилин. Якщо при запіканні скоринка із сиру сильно підрум'янюється, можна прикрити фольгою помідори.