Універсальна страва з курячим філе, копченими ковбасками та квасолею в ароматному томатному соусі добре поєднується з різними гарнірами та його легко приготувати.

Інгредієнти (на 4 порції):

750 г курячого філе (нарізати довгастими шматочками).

Сіль та мелений чорний перець за смаком.

1 чайна ложка паприки.

2 столові ложки оливкової олії.

1 цибулина (нарізати тонкими смужками).

230 г копчених ковбасок (нарізати скибочками).

2 зубчики часнику (нарізаних).

400 г консервованих помідорів без шкірки (нарізаних кубиками).

1/2 склянки курячого бульйону.

450 г консервованої білої квасолі (обсушеної).

2 столові ложки свіжої петрушки (дрібно нарізаної).

Інструкції для приготування:

Курка
Курка

Куряче філе миємо та обсушуємо паперовим рушником. Приправте сіллю, чорним перцем та паприкою з усіх боків. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій сковороді середньо-сильному вогні. Додайте філе на гарячу сковороду і смажте до рум'яного кольору приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Потім переведіть готове філе на тарілку.

Налийте в сковороду оливкову олію, що залишилася. Додайте нарізану цибулю і копчені ковбаски і обсмажуйте близько 5 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорою, а ковбаски злегка підрум'яняться. Додайте подрібнений часник і готуйте, помішуючи, ще хвилину.

Додайте нарізані кубиками помідори, курячий бульйон та осушену білу квасолю. Дайте суміші залишити приблизно 3 хвилини.

Після цього поверніть куряче філе в сковороду до всіх інгредієнтів. Готуйте ще 3-5 хвилин, поки курка не прогріється і смаки не змішаються.

Прикрасьте страву свіжонарізаною петрушкою і відрегулюйте приправу сіллю та перцем до смаку.

Читайте також:

Смачніше за будь-які бутерброди: рецепт гарячих грінок з курячим фаршем і сиром

Їх розхоплюватимуть прямо зі сковорідки: рецепт котлет із курячих сердець та картоплі

За таку вечерю вас носитимуть на руках: рецепт картопляних човників з фаршем та сиром