Картопляні човники з начинкою не тільки привабливі зовні та зроблені з доступних інгредієнтів, але мають незвичайний смак. Так, у мережі оприлюднили рецепт цієї доступної страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
585 г (5 шт.) картоплі.
200 г курячого фаршу.
50 г сметани (10% жирності).
3 г часнику (2 зубчики).
50 г вершкового масла.
50 г твердого сиру (тертий).
Сіль за смаком.
Приготування:
Почніть із ретельного миття картоплі середнього розміру жорсткою стороною кухонної губки.
Покладіть її в каструлю з водою, доведіть до кипіння і додайте щіпку солі. Варіть 15-20 хвилин, поки картопля не буде майже готова, намагаючись не переварити її. Злийте воду і дайте їм охолонути до теплого стану.
Після цього розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.
Очистіть і натріть зубчики часнику, потім змішайте з курячим фаршем разом зі сметаною і сіллю (1/4 чайної ложки). Переконайтеся, що суміш добре перемішана.
Охолоджену картоплю очистіть і розріжте навпіл. Обережно видаліть центр кожної половинки картоплі ложкою, щоб утворилися заглиблення у формі човника. Натріть витягнуту картопляну м'якоть і додайте в суміш курячого фаршу. Ретельно перемішайте.
Наповніть кожен човен начинною сумішшю, зробивши невелике заглиблення в начинці кожного човника і помістивши зверху шматочок вершкового масла.
Викладіть начинені картопляні човники у форму для запікання, застелену пергаментним папером, і поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія.
Через 20 хвилин дістаньте блюдо та посипте тертим сиром. Поверніть їх у духовку ще на 5–10 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне бульбашитися.
Ось і все, тепер просто перекладіть картопляні човники на блюдо сервіровки і відразу ж подавайте.
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром
Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"
Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці