Картопляні човники з начинкою не тільки привабливі зовні та зроблені з доступних інгредієнтів, але мають незвичайний смак. Так, у мережі оприлюднили рецепт цієї доступної страви.

Інгредієнти:

585 г (5 шт.) картоплі.

200 г курячого фаршу.

50 г сметани (10% жирності).

3 г часнику (2 зубчики).

50 г вершкового масла.

50 г твердого сиру (тертий).

Сіль за смаком.

Приготування:

Почніть із ретельного миття картоплі середнього розміру жорсткою стороною кухонної губки.

Покладіть її в каструлю з водою, доведіть до кипіння і додайте щіпку солі. Варіть 15-20 хвилин, поки картопля не буде майже готова, намагаючись не переварити її. Злийте воду і дайте їм охолонути до теплого стану.

Після цього розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Картопля
Картопля

Очистіть і натріть зубчики часнику, потім змішайте з курячим фаршем разом зі сметаною і сіллю (1/4 чайної ложки). Переконайтеся, що суміш добре перемішана.

Охолоджену картоплю очистіть і розріжте навпіл. Обережно видаліть центр кожної половинки картоплі ложкою, щоб утворилися заглиблення у формі човника. Натріть витягнуту картопляну м'якоть і додайте в суміш курячого фаршу. Ретельно перемішайте.

Наповніть кожен човен начинною сумішшю, зробивши невелике заглиблення в начинці кожного човника і помістивши зверху шматочок вершкового масла.

Викладіть начинені картопляні човники у форму для запікання, застелену пергаментним папером, і поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія.

Через 20 хвилин дістаньте блюдо та посипте тертим сиром. Поверніть їх у духовку ще на 5–10 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне бульбашитися.

Ось і все, тепер просто перекладіть картопляні човники на блюдо сервіровки і відразу ж подавайте.

Читайте також:

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром

Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці