Картопляні котлети з сиром виходять ніжними та дуже смачними, особливо якщо подати їх до столу гарячими, зі сметаною.

  • картопля – 800 г;
  • сир твердий – 60 г;
  • яйце куряче - 1 шт.;
  • борошно пшеничне – 60 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • паприка – 5 г молотая;
  • олія рослинна – 30 мл;
  • зелень – 20 г.

З такої кількості продуктів виходить 15 "котлеток" вагою 50 г кожна.

Насамперед потрібно відварити картоплю. Для цього картопля очистимо, розріжемо на чотири частини кожен коренеплід. Викладемо картоплю в каструлю, заллємо картоплю окропом, щоб вона повністю покрила картоплю. Додамо 0,5 ч. л. солі та варимо картоплю на середньому вогні 15-25 хвилин до м'якості картопляних шматочків. Час варіння залежить від сорту картоплі та розміру нарізаних шматочків. За бажанням можна додати лавровий лист.

З готової картоплі зливаємо воду, за допомогою картоплем'ялки зробимо з картоплі пюре. За бажанням можна додати шматочок вершкового масла|мастила|.

важливо!

  • Занурювальним блендером краще не користуватися, тому що через велику потужність пюре виходить досить липким і тягучим.
  • На картопляному відварі можна приготувати хліб, тісто для пиріжків чи вареників, перші страви.

Вага подрібненої картоплі має бути приблизно 600 г.

Подрібнену картоплю перемістити в глибоку миску. Вбити яйце. Добре перемішати.

Твердий сир натерти на тертці, можна і на середній. Сирну стружку додати до картопляного пюре. Добре перемішати. Так як пюрешка гаряча, якісний сир плавитиметься.

Додати трохи борошна – приблизно 20-30 г. Кількість борошна контролювати, виходячи з консистенції пюре.

Всипати сіль, мелений чорний перець та паприку. Перемішати. Спробувати та довести до бажаного смаку.

Далі до картопляної маси потрібно додати рубану зелень.

Усі інгредієнти фаршу добре перемішати. Дати трохи охолонути до теплого стану, щоб було зручно працювати.

Заготівлі запанувати в борошні з усіх боків.

важливо!

  • Для паніровки замість борошна можна взяти манну крупу. Вона дасть щільнішу скоринку при смаженні. Також можна взяти подрібнені вівсяні пластівці, кукурудзяні пластівці, крохмаль, висівки або панірувальні сухарі. Паніровку в даному рецепті рекомендую зробити обов'язково, тому що вона утворює тонку рум'яну скоринку і зберігає ніжний картопляний фарш соковитим.

Розігріти сковороду з олією. Викласти картопляні котлети із пюре. Обсмажити з одного боку до рум'яної скоринки на помірному вогні 3-4 хвилини. Перевернути і продовжити обсмажити ще такий час до золотистої скоринки.

Акуратно викласти картопляні котлети на паперовий рушник, щоб видалити залишки олії. Гарячі котлети дуже ніжні. У міру остигання вони стають трохи щільнішими.

Читайте також:

Вони самі будуть проситися в рот: рецепт рибних котлет із болгарським перцем та морквою по-одеськи

Секрет дуже простий: що потрібно зробити, щоб при жарінні котлет масло не бризкало по всій плиті

Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом