- тонкий лаваш - 1 шт.;
- м'якоть яловичини – 120 г;
- м'якоть свинини – 120 г;
- маленька цибулина – 1 шт.;
- зубчик чеснока – 1 шт.;
- рубана зелень – до смаку;
- яйце – 1 шт.;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком.
- Фарш для лінивих чебуреків з лаваша вийде особливо ніжним і соковитим, якщо до нього додати трохи холодної питної води (їдальні ложки буде цілком достатньо).
Для фаршу пропустіть через м'ясорубку м'ясо, очищену цибулю та часник. Додайте сіль, перець та рубану зелень. Перемішайте.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗ лаваша виріжте 2 кола (можна по тарілці). По половині кожного розподіліть половину фаршу, не доходячи до краю приблизно 1-1,5 див.
Виделкою збийте яєчний білок і добре намажте білком краю круглого коржика, завдяки чому вони склеяться, і сік не витікатиме назовні.
важливо!
- Для цього рецепту найкраще використовувати тонкий м'який та еластичний лаваш. Він не повинен бути ламким, а також на ньому не повинно бути пошкоджень, інакше сік витікатиме при обсмажуванні, і буде дуже багато бризок.
Складіть кола навпіл і трохи притисніть краї, щоб вони з'єдналися. Смажте на олії з обох боків до підрум'янювання.
На стіл ледачі чебуреки подайте гарячими.
важливо!
- Якщо ви хвилюєтеся, що ліниві чебуреки з лаваша розваляться під час смаження в сковороді, скріпіть краї дерев'яними зубочистками, а перед подачею на стіл просто видаліть їх.
Читайте також:
Їх продавали на кожному вокзалі: рецепт справжніх та соковитих кримських чебуреків.
Вони виходять надзвичайно соковитими: рецепт чебуреків на пиві з м'ясним фаршем
Такої соковитості та аромату ви не куштували: рецепт кабачкових чебуреків з м'ясним фаршем та сиром
Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт кабачкових чебуреків з фаршем та яйцем