Бажаєте приготувати ситну та апетитну страву, не витрачаючи багато часу? Ліниві голубці з сосисками та сиром – чудовий варіант!

Докладніше про приготування лінивих голубців із сосисками та сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування лінивих голубців з сосисками та сиром нам знадобиться:

  • Капуста - 1 невеликий качан (молодий або старого врожаю)
  • Сосиски – 9 шт
  • Сир – 9 слайсів
  • Яйця – 2 шт
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – до смаку
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування лінивих голубців з сосисками та сиром:

  1. Капусту:

    • Опустити в киплячу воду.
    • Молоду капусту варити 5-7 хвилин, стару – 10-15 хвилин.
    • Перевернути качан у процесі варіння.
    • Остудити та розібрати на листя.
    • Відокремити 9 аркушів.
    • При необхідності повторити варіння для більш щільного листя.
  2. Начинка:

    • Нарізати сир слайсами.
    • Сосиски розрізати вздовж навпіл.
    • Вкласти шматочок сиру між половинками кожної сосиски.
  3. Формування:

    • У капустяного листя зрізати товсту частину.
    • Покласти на аркуш сосиску із сиром.
    • Загорнути краї листа.
    • Скрутити аркуш із сосискою в рулет.
  4. Панірування:

    • Яйця збити із сіллю та перцем.
    • Вмочити кожен голубець в яєчну суміш.
    • Обваляти в панірувальних сухарях.
  5. Гаряче:

    • Розігріти сковороду з олією.
    • Обсмажити голубці по 3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
  6. Подання:

    • Викласти голубці на серветку, щоб видалити зайву олію.
    • Подавати до столу гарячими.

Варіації:

  • Додайте в начинку терту цибулю, моркву, зелень.
  • Використовуйте замість панірувальних сухарів борошно.
  • Запечіть голубці в духовці замість смаження.

Читайте також:

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці