Для приготування вершкового супу з грибами та плавленим сиром підготуйте продукти за списком:

  • Печериці - 500 г
  • Цибуля-порей - 150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Чеснок - 1 зубчик
  • Вершки 10% - 100 г
  • Сир плавлений - 150 г
  • Картопля (за бажанням) – 3-4 шт.
  • Кріп (за бажанням) - кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Перець ч. - за смаком
  • Вода - 1 л

Цибулю помийте, обсушіть, наріжте кільцями білу частину, зелена нам не знадобиться.

Моркву очистіть, помийте, обсушіть, натріть на тертці.

Розігрійте в сковороді олію, обсмажте до м'якості цибулю та моркву.

Гриби зачистіть твердою кухонною губкою від залишків компосту, наріжте дрібним кубиком.

Додайте гриби до сковороди, накрийте кришкою (так гриби швидше пустять воду і швидше приготуються), готуйте хвилин 5-7. Також разом із грибами додайте подрібнений часник.

Перекладіть гриби в каструлю або сотейник, залийте 1 літром води і готуйте 10 хвилин. За бажання, спочатку можна відварити картоплю до напівготовності, а потім додати гриби з овочами.

Згодом додайте плавлений сир. Помішуючи суп ложкою, розчиніть сир повністю, варіть 5 хвилин, не довше.

Влийте вершки, дайте закипіти супу.

Накриваємо суп кришкою і даємо йому настоятися 10 хвилин перед подачею.

Читайте також:

Однієї тарілки здасться мало: рецепт ситного італійського курячого супу з омлетом та спагетті

І смачно, і корисно: рецепт апетитного цибульного супу, який допоможе скинути зайву вагу

Такого смакота ви точно ще не куштували: рецепт апетитних котлет із квашеної капусти

Саме з такого тесту виходять ідеальні вареники та пельмені: секрет наших бабусь