Урізноманітнити щоденне меню варіаціями страв з макаронів - зручний варіант для сучасних господинь. По-перше, макарони – продукт універсальний, його люблять і діти, і дорослі. По-друге, результатів на запит "спагетті рецепт страви" - понад 100 000, і вибрати можна на будь-який смак і за будь-яку ціну. Останнім часом все частіше вибирають спагетті гнізда: з фаршем рецепт доступніший і простіше в приготуванні, хоча зварити або згасити незвичайну форму можна і з тефтелями, з фрикадельками, з рибою, з овочами, грибами і навіть просто із сумішшю сирів різних сортів.

Інгредієнти для спагетті гнізда в духовці:

  • спагетті або інша паста 180-200 г;
  • оливкова олія 1½ ст. ложки;
  • пармезан або інший сир 100 г для подачі;
  • фарш із яловичини 200 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • томатний соус 200-250 г.

Для приготування гнізд налийте воду в каструлю, закип'ятіть, додайте сіль, оливкову олію та спеції, опустіть туди спагетті і варіть близько 5 хвилин до напівготовності, як робите для лазаньї, наприклад.

Відкиньте макарони на друшляк. Полийте оливковою олією, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Додайте до пасти сир. Ще раз перемішайте.

Фарш посоліть, поперчіть і скачайте в невеликі кульки.

Викладіть спагетті у форми для кексів, надаючи їм форму гнізд.
У кожне гніздо покладіть соус, м'ясну кульку і ще трохи соусу.
важливо!
  • Підлива-соус для приготування гнізд зі спагетті в духовці просто необхідна, інакше страва вийде сухою. До нього можна додати свіжу зелень - петрушку можна просто нарвати листочками, а кріп краще нашаткувати дрібно-дрібно.
Запікайте гнізда з макаронів приблизно 20–25 хвилин за температури 180 °С.

Перед подачею посипте сиром.

Читайте також:

Від такого смакота важко відмовитися: рецепт апетитних макаронів з молоком та сиром на сковороді

Їх навіть не доведеться варити: рецепт макаронів із сиром у духовці по-американськи

Італійці з нас сміятимуться: як насправді потрібно варити макарони. Ви про це не знали

Гречка, макарони та рис: що зараз відбувається з цінами на ці продукти і чи варто хвилюватися