Риба з грибами, запечена під картопляним пюре, це поєднання, яке завжди користується популярністю. Воно поєднує в собі ніжність риби, насичений смак грибів та вершковий аромат соусу з картопляним пюре.

Докладніше про те, риби з грибами, запеченою під картопляним пюре, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування риби з грибами, запеченої під картопляним пюре, нам знадобиться:

  • 500 г філе білої риби
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 50 г вершкового масла
  • 600 г молока
  • 150 г картоплі
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка рубаної петрушки
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування риби з грибами, запеченої під картопляним пюре:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів для приготування риби із грибами, запеченою під картопляним пюре. Змастіть вершковим маслом форму для запікання.
  2. Наріжте гриби та рибу. Викладіть гриби та рибу у форму для запікання, посоліть і поперчіть до смаку. Залийте молоком. Накрийте кришкою і запікайте в духовці 20 хвилин.
  3. Тим часом відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності. Злийте воду, розімніть картоплю в пюре. Додайте в пюре вершкове масло, молоко, сіль, перець та мускатний горіх. Перемішайте.
  4. Для приготування соусу розтопіть вершкове масло в каструлі. Обсмажте в олії цибулю та селеру до м'якості. Додайте борошно і перемішайте. Зніміть каструлю з вогню.
  5. Поступово влийте в каструлю молоко, у якому готувалася риба із грибами. Добре перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до загустіння соус, постійно помішуючи. Додайте лимонний сік, петрушку, сіль та перець за смаком.
  6. Дістаньте рибу з грибами із духовки, зніміть кришку. Залийте соусом рибу із грибами. Викладіть на рибу з грибами картопляне пюре. Поставте форму в духовку і запікайте ще 30-40 хвилин, до золотистого кольору верху. Ваша риба з грибами, запечена під картопляним пюре, готова! Смачного!

Примітки:

  • Замість печериць можна використовувати будь-які інші гриби, наприклад, лісові, гливи або опеньки.
  • Якщо ви не маєте лимонного соку, можна замінити його на 1 чайну ложку винного оцту.
  • Замість мускатного горіха можна додати інші спеції до смаку, наприклад, прованські трави або розмарин.

Читайте також:

Можна вдома з'їсти, і на роботу взяти: рецепт ситного салату з мивіною, ковбасою, яйцем та солоним огірком

Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня

Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді