Риба з грибами, запечена під картопляним пюре, це поєднання, яке завжди користується популярністю. Воно поєднує в собі ніжність риби, насичений смак грибів та вершковий аромат соусу з картопляним пюре.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, риби з грибами, запеченою під картопляним пюре, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування риби з грибами, запеченої під картопляним пюре, нам знадобиться:
- 500 г філе білої риби
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- 2 стебла селери
- 50 г вершкового масла
- 600 г молока
- 150 г картоплі
- 1 столова ложка борошна
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка рубаної петрушки
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування риби з грибами, запеченої під картопляним пюре:
- Розігрійте духовку до 200 градусів для приготування риби із грибами, запеченою під картопляним пюре. Змастіть вершковим маслом форму для запікання.
- Наріжте гриби та рибу. Викладіть гриби та рибу у форму для запікання, посоліть і поперчіть до смаку. Залийте молоком. Накрийте кришкою і запікайте в духовці 20 хвилин.
- Тим часом відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності. Злийте воду, розімніть картоплю в пюре. Додайте в пюре вершкове масло, молоко, сіль, перець та мускатний горіх. Перемішайте.
- Для приготування соусу розтопіть вершкове масло в каструлі. Обсмажте в олії цибулю та селеру до м'якості. Додайте борошно і перемішайте. Зніміть каструлю з вогню.
- Поступово влийте в каструлю молоко, у якому готувалася риба із грибами. Добре перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до загустіння соус, постійно помішуючи. Додайте лимонний сік, петрушку, сіль та перець за смаком.
- Дістаньте рибу з грибами із духовки, зніміть кришку. Залийте соусом рибу із грибами. Викладіть на рибу з грибами картопляне пюре. Поставте форму в духовку і запікайте ще 30-40 хвилин, до золотистого кольору верху. Ваша риба з грибами, запечена під картопляним пюре, готова! Смачного!
Примітки:
- Замість печериць можна використовувати будь-які інші гриби, наприклад, лісові, гливи або опеньки.
- Якщо ви не маєте лимонного соку, можна замінити його на 1 чайну ложку винного оцту.
- Замість мускатного горіха можна додати інші спеції до смаку, наприклад, прованські трави або розмарин.
Читайте також:
Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня
Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді