• Свинина м'якоть – 700 г
  • Гриби печериці - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Чеснок - 1 зубчик
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 100 г
  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Олія - ​​для смаження
  • Сіль кухонна - за смаком
  • Суміш перців - за смаком

Сьогоднішня страва пройде два етапи: смаження та гасіння. Хочу запропонувати смачний рецепт м'ясних пальчиків зі свинини із грибами. Спочатку посмажимо грибну начинку, а потім уже з начинкою посмажимо та згасимо наші пальчики.

Для початку приготуємо начинку для пальчиків. Печериці поріжемо пластиночками. Обсмажити на олії з додаванням цибулі та подрібненого часнику. У процесі смаження посолимо трохи. Час приготування начинки – не більше 7 хвилин. Гриби не мають стати сухими.


Свинину поріжемо подовженими прямокутниками. Відіб'ємо до стану широких стрічок. Приправимо сіллю та перцем - по 2 щіпки солі та 1 щіпці перцю на кожну сторону.

Стрічки ділимо на дві частини. Викладаємо біля основи грибну начинку.

Загорнемо рулетиком, але не забуваємо підтискати краї праворуч і ліворуч на кшталт фаршированих млинців.

Скупаємо рулетики з усіх боків у збитому курячому яйці. Яйце виступає у разі у ролі клею.

Обвалюємо в паніровці із сухарів із борошном. І добре притиснемо долоньками.

Посмажим на олії в розігрітій сковороді. Смажимо пальчики по колу - по 1 хвилині з кожного боку.

Зменшимо нагрівання до мінімуму. Доведемо пальчики до готовності під кришкою. Час томлення – близько 30-40 хвилин.

Читайте також:

Не гірше, ніж м'ясні: рецепт ситних голубців із гречкою, грибами та картоплею

Ви точно не пошкодуєте: рецепт цибулі у фользі, яка готується в духовці. Така ароматна добавка підійде і до м'яса, і до вермішелі.

Справжні ласощі для всієї родини: рецепт м'ясного пирога, який готується без тіста

Як у бабусі в селі: рецепт соковитих біляшів з м'ясом, які робляться на сковорідці

Воно танутиме в роті: рецепт ніжного та соковитого м'яса на цибульній подушці в духовці