Горохова каша - це традиційна українська страва, яка готується із цілісних зерен гороху. Вона є ситною та поживною стравою, яка відмінно підходить для сімейного обіду або вечері.

Детальніше про приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом, нам знадобиться:

  • 200 г гороху
  • 600 мл води
  • 100 г бекону
  • 100 г мисливських ковбасок
  • 1 столова ложка вершків
  • Сіль та мелений перець за смаком
  • Зелень для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом:

  1. Горох ретельно промийте під проточною водою та залийте холодною водою у пропорції 1:3. Залишіть на 5-7 годин, періодично змінюючи воду.
  2. Набряклий горох знову промийте і викладіть у каструлю. Залийте водою і додайте трохи солі.
  3. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь до мінімуму та варіть горох під кришкою 50-90 хвилин, або до готовності. Час варіння залежить від сорту гороху.
  4. Поки вариться горох, приготуйте обсмажування. Бекон наріжте невеликими шматочками та обсмажте на сковороді на середньому вогні до золотистого кольору.
  5. Додайте до бекону нарізані мисливські ковбаски та обсмажте ще 2-3 хвилини.
  6. В кінці приготування додайте в кашу вершки, сіль та мелений перець за смаком. Перемішайте та прогрійте на повільному вогні 2-3 хвилини.
  7. Готову кашу розкладіть по тарілках і подавайте з обсмажуванням з бекону та ковбасок. За бажанням прикрасьте зеленню.

Читайте також:

Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві

Навіть від другої добавки ви навряд чи відмовитеся: рецепт соковитої та м'якої свинини з гарбузом у духовці

Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капустою, запеченою в духовці