Горохова каша - це традиційна українська страва, яка готується із цілісних зерен гороху. Вона є ситною та поживною стравою, яка відмінно підходить для сімейного обіду або вечері.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом, нам знадобиться:
- 200 г гороху
- 600 мл води
- 100 г бекону
- 100 г мисливських ковбасок
- 1 столова ложка вершків
- Сіль та мелений перець за смаком
- Зелень для прикраси (за бажанням)
Спосіб приготування горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом:
- Горох ретельно промийте під проточною водою та залийте холодною водою у пропорції 1:3. Залишіть на 5-7 годин, періодично змінюючи воду.
- Набряклий горох знову промийте і викладіть у каструлю. Залийте водою і додайте трохи солі.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь до мінімуму та варіть горох під кришкою 50-90 хвилин, або до готовності. Час варіння залежить від сорту гороху.
- Поки вариться горох, приготуйте обсмажування. Бекон наріжте невеликими шматочками та обсмажте на сковороді на середньому вогні до золотистого кольору.
- Додайте до бекону нарізані мисливські ковбаски та обсмажте ще 2-3 хвилини.
- В кінці приготування додайте в кашу вершки, сіль та мелений перець за смаком. Перемішайте та прогрійте на повільному вогні 2-3 хвилини.
- Готову кашу розкладіть по тарілках і подавайте з обсмажуванням з бекону та ковбасок. За бажанням прикрасьте зеленню.
Читайте також:
Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві
Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капустою, запеченою в духовці