Холодного зимового вечора так хочеться чогось смачного, ситного та ароматного. І що може бути краще, ніж гречка з куркою та квашеною капустою? Ця страва поєднує в собі всі необхідні якості: вона і поживна, і корисна, і просто готується.

Детальніше про приготування гречки з куркою та квашеної капусти, запеченої в духовці, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування гречки з куркою і квашеної капусти, запеченої в духовці, нам знадобиться:

  • 500 г квашеної капусти
  • 500 г гречаної крупи
  • 2 курячі стегна
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • сіль, перець, коріандр за смаком
  • 500 мл гарячої води

Спосіб приготування гречки з куркою і квашеної капусти, запеченої в духовці:

  1. Квашену капусту злегка відкиньте на друшляк, щоб видалити надлишки розсолу.
  2. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  3. Курячі стегна промийте та обсушіть. Посоліть, поперчіть і посипте коріандром.
  4. Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.
  5. У глибокій мисці змішайте квашену капусту, гречану крупу, цибулю, моркву.
  6. Викладіть отриману суміш форму для запікання.
  7. Влийте гарячу воду.
  8. Зверху викладіть курячі стегна.
  9. Накрийте форму кришкою чи фольгою.
  10. Запікайте в розігрітій духовці протягом 1 години.
  11. Потім зніміть кришку або фольгу і готуйте ще 10-15 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина і утворилася апетитна скоринка.
  12. Подавайте гречку з куркою та квашеною капустою відразу ж, з вогню.

Примітка:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до страви інші овочі, наприклад болгарський перець, кабачки або баклажани.
  • Замість курячих стегон можна використовувати інші частини курки, наприклад, грудку або гомілки.

Читайте також:

Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві

Чому ви раніше цього не робили? Рецепт швидкої смакоти з фаршу з цибулею та морквою на сковороді

Усі подумають, що це якийсь новий пиріг: рецепт омлету з овочами та куркою у духовці