Холодного зимового вечора так хочеться чогось смачного, ситного та ароматного. І що може бути краще, ніж гречка з куркою та квашеною капустою? Ця страва поєднує в собі всі необхідні якості: вона і поживна, і корисна, і просто готується.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування гречки з куркою та квашеної капусти, запеченої в духовці, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування гречки з куркою і квашеної капусти, запеченої в духовці, нам знадобиться:
- 500 г квашеної капусти
- 500 г гречаної крупи
- 2 курячі стегна
- 1 цибулина
- 1 морква
- сіль, перець, коріандр за смаком
- 500 мл гарячої води
Спосіб приготування гречки з куркою і квашеної капусти, запеченої в духовці:
- Квашену капусту злегка відкиньте на друшляк, щоб видалити надлишки розсолу.
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Курячі стегна промийте та обсушіть. Посоліть, поперчіть і посипте коріандром.
- Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.
- У глибокій мисці змішайте квашену капусту, гречану крупу, цибулю, моркву.
- Викладіть отриману суміш форму для запікання.
- Влийте гарячу воду.
- Зверху викладіть курячі стегна.
- Накрийте форму кришкою чи фольгою.
- Запікайте в розігрітій духовці протягом 1 години.
- Потім зніміть кришку або фольгу і готуйте ще 10-15 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина і утворилася апетитна скоринка.
- Подавайте гречку з куркою та квашеною капустою відразу ж, з вогню.
Примітка:
- Для більш насиченого смаку можна додати до страви інші овочі, наприклад болгарський перець, кабачки або баклажани.
- Замість курячих стегон можна використовувати інші частини курки, наприклад, грудку або гомілки.
Читайте також:
Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві
Чому ви раніше цього не робили? Рецепт швидкої смакоти з фаршу з цибулею та морквою на сковороді
Усі подумають, що це якийсь новий пиріг: рецепт омлету з овочами та куркою у духовці