Вареники є однією з найвідоміших та найулюбленіших страв української кухні. Їх смак безпосередньо залежить не тільки від начинки, яких – неймовірна множина, а й від тіста. І справді, чим ніжніше і м'якше тісто на вареники, тим краще і насиченіший їхній смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати ідеальні вареники, знадобиться такий набір продуктів:
- пшеничне борошно - 2.5 склянки;
- вода 0.5 склянки;
- яйця – 1 штука;
- олія - 1 стол.л.;
- сіль 1 чайн.
- Борошна в тісто може піти як більше, так і менше заявленої кількості, потрібно буде дивитися на консистенцію при замісі.
- Рослинну олію краще брати рафіновану.
- Сіль регулюйте на свій смак.
Просійте в миску більшу частину борошна. Це робиться для того, щоб наситити її повітрям, що дозволяє зробити майбутнє тісто більш рівномірним.
Всипте в борошно сіль|соль|.
У центрі зробіть ямку і влийте в неї яйце, що розбовтане виделкою. Потім влийте олію.
А потім почніть вливати воду, одночасно замішуючи тісто вилкою - повинна вийти досить рідка маса.
На цьому етапі додаємо порціями борошно, що залишилося, замішуючи тісто в міру загущення спочатку вилкою, потім руками. Поступово воно стане гладкішим і менш липким. Місите тісто потрібно довго, до повної однорідності.
Зберіть вимішане тісто в кулю, покладіть його в пакет і заберіть у холодильник на півгодини. За цей час борошно остаточно вбере всю воду, і в ній розвинеться клейковина, яка відповідає за еластичність.
Дістаньте тісто, що відпочило, з холодильника і дайте трохи зігрітися. Потім розкотіть на столі, присипаному борошном, тонкий пласт. Наріжте з нього кружечки відповідною формою, покладіть у центр начинку. Зліпіть вареники будь-яким способом.
Відваріть вареники та подавайте до столу.
Читайте також:
Позбавтеся тяжкості в шлунку і налагодіть травлення: як відновити організм після свят
Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи