Курячий рулет виходить дуже ситний, насичений м'ясний, із смачним желе та приємним запахом часнику.

Отже, щоб приготувати замість холодця ніжний курячий рулет у желе, знадобиться такий набір продуктів:

  • курка 1 кілограм;
  • часник 3-5 зубчиків;
  • морква 1 штука;
  • желатин 2 ст. ложки;
  • сіль 1 щіпка;
  • перець 1 щіпка;
  • спеції 1 щіпка.

Курку необхідно вимити, обсушити, видалити шкірку та кістки. Краще використовувати різні частини (стегна, філе, ніжки), щоб курячий рулет у желе в домашніх умовах був соковитішим. Відокремлене м'ясо нарізати невеликими шматочками.

Моркву очистити, вимити та нарізати маленькими шматочками. Краще використовувати невелику моркву або половину середньої.

Часник очистити і подрібнити.

У глибоку ємність покласти куряче м'ясо, часник, моркву, посолити і поперчити до смаку, додати улюблені спеції для курки. Всипати желатин та влити близько половини склянки теплої води.

Все добре перемішати (краще рукою, а не ложкою), щоб желатин добре розчинився, а м'ясо наситилося спеціями.

Заготівлю потрібно перекласти в пакет для запікання, зав'язавши спочатку з одного боку і помістивши туди м'ясо.

важливо!

  • Другий варіант, як приготувати курячий рулет у желе – це використовувати пакет від соку, який можна поставити у високу каструлю та зварити закуску на плиті.

Далі необхідно підібрати відповідну жароміцну форму, щоб викласти туди рулет. Розрівняти м'ясо та щільно зав'язати другий край пакету для запікання. Голкою або зубочисткою зробити 3-4 проколи, щоб дати можливість виходити пару в процесі приготування.

Відправити рулет в духовку щонайменше на 1 годину, а при необхідності залишити ще на 10-20 хвилин.

Готовий рулет, не розгортаючи, необхідно остудити до теплого стану. Потім поставити в холодильник на 5-6 годин чи ніч.

У застиглого рулету зверху акуратно розрізати рукав. Потягнути за краї та перевернути на тарілку (якщо прилип до форми, то за допомогою лопатки відсунути від країв).

Курячий рулет в желе добре подавати як холодну закуску.

Читайте також:

А потім ми дивуємось прихованим болячкам: названі причини, з яких ні в якому разі не можна їсти в автомобілі

І не надумайте купувати магазинну консервацію: як вдома замаринувати печериці всього за 10 хвилин

Швидкий рецепт із тещиною кулінарної книжки: як приготувати вечерю з сардельок, фаршированих сиром та грибами

У шлунку утворюється ком: лікар Комаровський назвав страшну небезпеку хурми