Заливний пиріг можна сміливо вважати відкриттям для практичних господарок. Ще б пак, на його приготування йде мінімум часу, тоді як результат завжди тішить. До того ж капустяний пиріг не потребує великих фінансових витрат, готується дуже легко та швидко.

Інгредієнти для смачного капустяного пирога з яйцем та сметаною:

  • капуста білокачанна / Капуста (молода) – 500 г;
  • яйце куряче - 3 шт;
  • сметана - 5 ст. л.;
  • майонез - 3 ст. л.;
  • борошно пшеничне - 6 ст. л.;
  • розчин - 1 ч. л.;
  • розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • кріп - 1/2 пуч.;
  • кунжут (для посипання).

Для приготування капустяного пирога шаткуємо капусту, солимо і трохи її обминаємо.

важливо!

  • Молоду капусту м'яти обережно, не до м'якості.

Додати|добавляти| дрібно нарізану зелень.

Яйця збити у однорідну масу. Додати решту інгредієнтів і замісити тісто.

Форму змастити вершковим маслом|мастилом| і викласти в неї капусту

Залити тістом та посипати зверху кунжутом.

важливо!

  • За бажанням до капусти можна додати шматочки ковбаси або підсмажені грибочки.

Поставити форму в розігріту до 180°С духовку, випікати 30 хвилин.

За 10 хвилин до готовності можна посипати капустяний пиріг тертим сиром - сир запечеться і створить чудову золотисту скоринку. Капустяний пиріг смачний як у гарячому, так і в холодному вигляді.