Кожна господиня знає, що пекінська капуста відрізняється від звичної нам білокачанної капусти тим, що вона м'якша і ніжніша. А ще у пекінської капусти листя тонке і тендітне, а у білокачанної — щільніше і товстіше. Таким чином пекінська капуста краще розварюється і практично не відчувається в голубцях. Діти та дорослі уплітають голубці з пекінської капусти з великим задоволенням, так що запасайтеся великою каструлею.

Капуста китайська (пекінська) - 1 качан
М'ясний фарш – 400 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сметана - 400-500 г
Томатна паста – 1 ст. ложка
Вино сухе біле - 1/2 склянки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​для змащування форми

Цибулю максимально дрібно порубайте і змішайте з фаршем. Посоліть і поперчіть фарш.

Насамперед потрібно промити качан пекінської капусти і обсушити його паперовими рушниками. Далі качан пекінської капусти потрібно розібрати на окреме листя і відварити їх у воді протягом 2-3 хвилин. Коли листя трохи охолоне, необхідно з кожного листочка зрізати потовщення і злегка відбити кухонним молоточком жорстку білу частину.

На основу капустяного листа викладаємо приблизно 1 ст. фаршу. Поверніть конвертиком.

Викладіть голубці в змащену олією форму.

Сметану змішайте з томатною пастою та вином. Під час постійного помішування підігрійте соус на слабкому вогні.

Залийте соусом голубці у формі. Враховуйте, що капуста дасть ще трохи соку, тож соус не повинен повністю покривати голубці.

Надішліть голубці в духовку, розігріту до 180 градусів. Коли побачите перші бульбашки, виставте на таймері 40 хвилин.

Читайте також:

Це справжнє смакота, яке варто спробувати: рецепт домашніх голубців із квашеної капусти

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе

Вас благатимуть розкрити цей секрет: рецепт ніжних голубців з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом