Кожна господиня знає, що пекінська капуста відрізняється від звичної нам білокачанної капусти тим, що вона м'якша і ніжніша. А ще у пекінської капусти листя тонке і тендітне, а у білокачанної — щільніше і товстіше. Таким чином пекінська капуста краще розварюється і практично не відчувається в голубцях. Діти та дорослі уплітають голубці з пекінської капусти з великим задоволенням, так що запасайтеся великою каструлею.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Капуста китайська (пекінська) - 1 качан | ||
М'ясний фарш – 400 г | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Сметана - 400-500 г | ||
Томатна паста – 1 ст. ложка | ||
Вино сухе біле - 1/2 склянки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія - для змащування форми |
Цибулю максимально дрібно порубайте і змішайте з фаршем. Посоліть і поперчіть фарш.
На основу капустяного листа викладаємо приблизно 1 ст. фаршу. Поверніть конвертиком.
Викладіть голубці в змащену олією форму.
Сметану змішайте з томатною пастою та вином. Під час постійного помішування підігрійте соус на слабкому вогні.
Залийте соусом голубці у формі. Враховуйте, що капуста дасть ще трохи соку, тож соус не повинен повністю покривати голубці.
Надішліть голубці в духовку, розігріту до 180 градусів. Коли побачите перші бульбашки, виставте на таймері 40 хвилин.
Читайте також:
Це справжнє смакота, яке варто спробувати: рецепт домашніх голубців із квашеної капусти
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе