Про це мало хто знає, але яловича мова містить велику кількість білка і заліза, а також практично весь ряд вітамінів групи В і багато вітаміну В12. Саме тому дієтологи часто рекомендують включати його до раціону при анемії, а також дітям, вагітним жінкам, людям, які перенесли операції. Він підійде і для святкового столу, і для ранкових бутербродів, і як інгредієнт для безлічі страв.

Звичайно, відварена яловича мова вже делікатес, але, приготовлена ​​за цим рецептом, вона стає зовсім іншою. Щільне, але м'ясо, чудовий аромат, привабливий вигляд, насичений колір - все це запіканка з язика з помідорами та сметаною.

Інгредієнти:

  • мова яловича - 1 шт.
  • вершкове масло - 100 г
  • сметана - 500 гр
  • помідори - 400 г
  • яйця – 3-4 шт.
  • цибуля - 3-4 шт.
  • оцет винний чи яблучний - 2 ст. л.
  • мука - 1 ст. л.
  • кінза, зелень петрушки
  • сіль, перець (мелений і горошком) до смаку.
важливо!
  • Найважливіше - придбати по-справжньому якісний продукт: запах у хорошої мови повинен бути природним м'ясним, колір - трохи фіолетовим, ліловим або рожевим, а його текстура повинна бути досить м'якою, але в той же час податливою (при натисканні мова повинна досить швидко прийняти первісну форму).

Перед тим, як почати готувати яловичу мову, її добре промити, не знімаючи з неї плівки, а потім язик замочують як мінімум на годину в холодній воді.

Далі яловичу мову потрібно відварити 2-2,5 години, змінюючи воду в процесі варіння двічі, а приблизно за півгодини до закінчення варіння слід додати різні коріння, лавровий лист, спеції та цибуля.

важливо!

  • У жодному разі не потрібно солити мову на самому початку готування!

Коли яловичий язик звариться, його заливають холодною водою - шкірка в даному випадку набагато швидко відійде, і її не важко зняти. Нарізати на шматки завтовшки 1 див.

Цибулю нарізати кубиками.
У сковороді розтопити частину вершкового масла|мастила| і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати нарізану мову та 1 ст. л. борошна. Обсмажити всі разом протягом 5-7 хв.
Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку і нарізати скибочками.
Додати|добавляти| нарізані помідори, 2 ст. л. оцту та протушкувати страву протягом 5 хв.
Додати сметану, подрібнену зелень петрушки, кінзу, посолити і поперчити до смаку. Довести до кипіння.
Тим часом яйця добре збити міксером.

Викласти масу зі сковороди в лист для запікання, полити збитими яйцями і запекти в духовці протягом 10-15 хв. при 170 °C

Читайте також:

Її обожнюють і діти, і дорослі: рецепт картопляної запіканки з яйцями, моцарелою та ковбаскою

Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт картопляної запіканки з сиром, від якої неможливо відмовитись

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.