Картопляна запіканка «Гатто ді Патате» входить до десятки найвідоміших і найсмачніших страв неаполітанської кухні. Так, у 1769 році король Неаполя Карл Фердинанд IV одружився з Марією Кароліною Австрійською. На урочистість з'їхалася вся європейська знать і привезла із собою найкращих кухарів-французів. Саме вони й познайомили неаполітанських кулінарів із стравою з нового продукту – картоплі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 6 порцій)
- картопля середня - 7 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- ковбаса – 150-200 г;
- сир твердий – 150 г;
- соус болоньєз - 250-300 г;
- моцарела - 250 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- мускатний горіх;
- панірувальні сухарі;
- олія для змащування форми.
Насамперед для приготування гато відварюємо в мундирі картопля, до готовності. Очищаємо від шкірки і перетворюємо на пюре, поки картопля ще не охолола - нам потрібна велика консистенція.
Додаємо яйця, тертий твердий сир, порізану дрібним кубиком будь-яку ковбасу чи шинку. Солимо, перчимо та додаємо мускатний горіх. Все ретельно перемішуємо.
Форму змащуємо олією і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо половину картопляної маси.
Викладаємо сир моццарела, нарізаний скибочками.
Викладаємо частину картопляної маси, що залишилася.
Посипаємо на третім твердим сиром (наприклад, грана-падано).
Запікаємо картопляну запіканку в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.
Готову запіканку можете подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.
Читайте також:
Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.