Заливний пиріг з рибними консервами - це просте та смачне блюдо, яке можна приготувати нашвидкуруч. Він виходить повітряним та соковитим, а рибна начинка надає йому неповторного аромату.

Детальніше про приготування ситного заливного пирога з рибними консервами читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситного заливного пирога з рибними консервами нам знадобиться:

  • кефір - 250 мл
  • борошно - 2 склянки
  • яйця - 2 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • сіль — 1/2 ч. л.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • цибуля - 1 шт.
  • консерви сайри - 1 банка
  • рослинна олія - ​​для змащування форми
  • кунжут - за бажанням

Спосіб приготування ситного заливного пирога з рибними консервами:

  1. Підготуємо продукти. Кефір має бути кімнатної температури.
  2. Приготуємо тісто. У мисці змішаємо кефір, яйця, цукор, сіль та розпушувач. Поступово всипаємо борошно, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим, як на оладки.
  3. Для начинки наріжемо цибулю дрібним кубиком.
  4. Консерви сайри розімніть виделкою, додамо трохи рідини з банки для соковитості.
  5. Змішаємо цибулю та рибу.
  6. Форму для випікання змащуємо олією.
  7. Виливаємо половину тіста у форму.
  8. Поступово розподіляємо начинку.
  9. Заливаємо другою половиною тіста.
  10. За бажанням посипаємо кунжутом.
  11. Випікаємо пиріг у розігрітій до 220 градусів духовці 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 і печемо ще 30-35 хвилин.
  12. Пиріг готовий. Даємо йому трохи охолонути й нарізаємо на порції.

Читайте також:

Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

І для свят, і для вихідних: рецепт апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом