- Перець болгарський – 4 шт.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Часник - 2 зубчики
- кінза або петрушка - 4-5 гілочок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Цукор - 1 ч.л.
Перець по-вірменськи – чудова закуска як на кожен день, так і для святкового столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерці миємо, обсушуємо. Виделкою робимо проколи по м'якоті перців.
У сковороді розігріємо олію і обсмажуємо перці з усіх боків по 2-3 хвилини.
Тепер приготуємо маринад. У мисці змішуємо спеції - сіль, перець та цукор.
Додаємо сік лимона.
Часник дрібно нарубаємо ножем. Також подрібнимо і кінзу чи петрушку.
Викладаємо нарізані овочі у миску. Добре перемішуємо усі інгредієнти маринаду.
Гарячі перці викладаємо в маринад. Додаємо в миску також олію, на якій обсмажувалися перці. Добре все перемішуємо.
Накриваємо миску з перцями блюдцем і ставимо на тарілку вантаж. Дамо перцям промаринуватися 20-30 хвилин. Краще відправити перці до холодильника.
Читайте також:
У Німеччині це називають "чоловічою закускою": рецепт курячого філе з ковбасками та квасолею