Смачний та ароматний домашній кетчуп з додаванням яблука та гірчиці - це чудова заготівля на зиму. Він стане чудовим доповненням до м'ясних страв, картоплі, а також до бутербродів та інших закусок.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці читайте в нашому матеріалі.
Для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці:
- 1 кг яблук
- 500 г помідорів
- 1 стручок перця чілі
- 100 мл води
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. куркуми
- 100 мл оцту
- 1 ст. л. гірчиці
Спосіб приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці:
- Яблука та помідори ретельно миємо для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці.
- Яблука розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевину та плодоніжку.
- Помідори нарізаємо часточками для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці.
- Стручок перцю чилі розрізаємо навпіл, видаляємо насіння та перегородки.
- У каструлі з'єднуємо яблука, помідори, перець чилі та воду.
- Доводимо до кипіння на середньому вогні і варимо, періодично помішуючи, 30 хвилин або поки яблука і помідори не стануть м'якими.
- Знімаємо з вогню та перебиваємо блендером до однорідної маси.
- Протираємо пюре через сито, щоб видалити шкірку та насіння.
- Повертаємо пюре у каструлю.
- Додаємо сіль, цукор, куркуму, оцет та гірчицю.
- Добре перемішуємо та доводимо до кипіння.
- Варимо на повільному вогні 10 хвилин.
- Простерилізовані банки наповнюємо киплячим кетчупом.
- Закочуємо банки кришками.
- Перевертаємо банки вгору дном і укутуємо в теплу ковдру.
- Залишаємо домашній кетчуп з додаванням яблука та гірчиці до повного охолодження.
Рекомендації
- Для приготування кетчупу можна використовувати будь-які сорти яблук, але найкраще підходять кисло-солодкі або кислуваті.
- Якщо ви хочете, щоб кетчуп був гострішим, додайте більше перцю чилі.
- Кількість цукру можна регулювати до смаку.
- Замість куркуми можна додати корицю, гвоздику чи інші спеції на свій смак.
Зберігання
Кетчуп готовий до вживання відразу після приготування. Однак, якщо ви хочете зберегти його на зиму, зберігайте у темному та прохолодному місці.
Читайте також: