Смачний та ароматний домашній кетчуп з додаванням яблука та гірчиці - це чудова заготівля на зиму. Він стане чудовим доповненням до м'ясних страв, картоплі, а також до бутербродів та інших закусок.

Докладніше про приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці читайте в нашому матеріалі.

Для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці:

  • 1 кг яблук
  • 500 г помідорів
  • 1 стручок перця чілі
  • 100 мл води
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 100 мл оцту
  • 1 ст. л. гірчиці

Спосіб приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці:

  1. Яблука та помідори ретельно миємо для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці.
  2. Яблука розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевину та плодоніжку.
  3. Помідори нарізаємо часточками для приготування домашнього кетчупу з додаванням яблука та гірчиці.
  4. Стручок перцю чилі розрізаємо навпіл, видаляємо насіння та перегородки.
  5. У каструлі з'єднуємо яблука, помідори, перець чилі та воду.
  6. Доводимо до кипіння на середньому вогні і варимо, періодично помішуючи, 30 хвилин або поки яблука і помідори не стануть м'якими.
  7. Знімаємо з вогню та перебиваємо блендером до однорідної маси.
  8. Протираємо пюре через сито, щоб видалити шкірку та насіння.
  9. Повертаємо пюре у каструлю.
  10. Додаємо сіль, цукор, куркуму, оцет та гірчицю.
  11. Добре перемішуємо та доводимо до кипіння.
  12. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.
  13. Простерилізовані банки наповнюємо киплячим кетчупом.
  14. Закочуємо банки кришками.
  15. Перевертаємо банки вгору дном і укутуємо в теплу ковдру.
  16. Залишаємо домашній кетчуп з додаванням яблука та гірчиці до повного охолодження.

Рекомендації

  • Для приготування кетчупу можна використовувати будь-які сорти яблук, але найкраще підходять кисло-солодкі або кислуваті.
  • Якщо ви хочете, щоб кетчуп був гострішим, додайте більше перцю чилі.
  • Кількість цукру можна регулювати до смаку.
  • Замість куркуми можна додати корицю, гвоздику чи інші спеції на свій смак.

Зберігання

Кетчуп готовий до вживання відразу після приготування. Однак, якщо ви хочете зберегти його на зиму, зберігайте у темному та прохолодному місці.

Читайте також:

Секрет, про який проговорився досвідчений мангальщик: навіщо в ресторанах заливають у шашлик чай перед його жаркою

Спробувавши один раз, ви робитимете його постійно: рецепт салату з оселедцем, маринованим огірком та яблуком

Найкраща закуска до новорічного столу: рецепт домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками