Апетитна картопля, фарширована печінкою зі сметанним соусом, — це смачна і ситна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду або вечері. Воно готується із простих та доступних інгредієнтів, а його приготування не потребує багато часу та зусиль.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом, нам знадобиться:
- Картопля – 8 шт.
- Куряча печінка - 500 г
- Молоко - 200 мл
- Цибуля - 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь селери - 1/2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець - 5 горошин
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Вершкове масло - 50 г
- Гриби – 300 г
- Вершки - 200 мл
- Мука - 1 ст. л.
- Свіжа зелень – за смаком
- Твердий сир – 100 г
Спосіб приготування апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом:
-
Підготуйте інгредієнти для апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- Картоплю вибирайте не розваристих сортів, щоб вона добре зберігала свою форму.
- Печінку вимийте, очистіть від плівок та наріжте середніми шматочками.
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- Гриби очистіть та наріжте пластинками.
-
Приготуйте бульйон для апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- Овочі очистіть, вимийте і крупно наріжте.
- Викладіть овочі в каструлю, залийте водою. Додайте лавровий лист і запашний перець. Доведіть воду до кипіння та варіть бульйон на повільному вогні близько 40 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності бульйон трохи посоліть. Готовий бульйон процідіть і відставте убік.
-
Замочіть печінку в молоці для приготування апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- Залийте печінку молоком і залиште на 2 години за кімнатної температури.
-
Обсмажте печінку з цибулею для приготування апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- На сковороді розігрійте олію, викладіть печінку й обсмажте на сильному вогні, помішуючи, 1 хвилину.
- Додайте цибулю й обсмажте на повільному вогні 7-10 хвилин, до м'якості цибулі.
-
Нафаршируйте картоплю за рецептом апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- Картоплю очистіть, вимийте, залийте водою і додайте 1 щіпку солі. Доведіть воду до кипіння і варіть картоплю до напівготовності (близько 10-15 хвилин). Злийте з картоплі воду і дайте їй трохи охолонути.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Виріжте з картоплі серцевину, наприклад ножем.
- Заповніть картопля печінкою із цибулею.
-
Приготуйте соус для апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
- На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть цибулю та гриби та обсмажте 7-10 хвилин, до випаровування рідини та легкого підрум'янювання грибів.
- Всипте сіль, перець та борошно, перемішайте.
- Додайте до грибів сметану та перемішайте.
- Доведіть гриби зі сметаною до кипіння та тушкуйте на повільному вогні 7-10 хвилин.
- Додайте в соус свіжу зелень, перемішайте та приберіть сковороду з вогню.
Запікайте картоплю за рецептом апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом.
-
- Щільними рядами викладіть фаршировану картоплю у форму для запікання і влийте бульйон (його можна нагріти до кипіння, щоб страва почала відразу ж запікатися).
- Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте картоплю з печінкою 25-30 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності посипте картоплю тертим сиром.
-
Подавайте апетитну картоплю, фаршировану печивом зі сметанним соусом гарячою.
Читайте також:
Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею