• Скумбрія – 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.

Маринад:

  • Вода - 500 мл
  • Чорний перець горошком – 5-8 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика - 2-3 гудзики
  • Соль - 2 ст.л.
  • Сахар - 1 ст.л.
  • Оцет 9% - 2 ст.л.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.

Підготувати рибу: помити, відрізати голову та хвіст, вийняти нутрощі, добре вимити всередині, щоб не було чорної плівочки, крові. Нарізати шматочками завтовшки приблизно 1,5-2 див.

У ємність для маринування викласти шматочки скумбрії, чергуючи їх із півкільцями тонко нарізаної цибулі.

У сотейник покласти лавровий лист, горошини чорного перцю, бутони гвоздики та влити воду.

Всипати сіль та цукор. На середньому вогні довести до кипіння та проварити 1-2 хвилини.

Влити оцет, олію і зняти з вогню. Остудити.

Залити маринадом рибу, накрити кришкою та відправити ємність у холодильник мінімум на 10 годин.

До столу малосольну скумбрію подавайте з відвареною картоплею, цибулею та зеленню.

Читайте також:

Кажуть, що це вигадали в Одесі: рецепт дивовижної скумбрії, яка маринується в кетчупі

Після такої закуски захочеться облизувати пальці: рецепт паштету з копченої скумбрії з хроном

Вона ідеальна під картоплю: рецепт малосольної та соковитої скумбрії у банку

Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт солоної скумбрії під шубою

Це потрібно спробувати: рецепт ніжних рулетів із малосольної скумбрії