Грузія - країна з багатою історією та культурою, яка відбивається і на її кухні. Одна з найвідоміших грузинських страв - чоловіки, який є холодцем зі свинячих ніжок.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування холодцю по-грузинськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування холодцю по-грузинськи нам знадобиться:
- 2 свинячі ніжки
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 лавровий лист
- 5 горошин запашного перцю
- 5 горошин чорного перцю
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка винного оцту
- зелень для прикраси
Спосіб приготування холодцю по-грузинськи:
- Свинячі ніжки добре промийте і залийте холодною водою для холодцю по-грузинськи. Залишіть на ніч у холодильнику.
- Наступного дня ніжки знову промийте і покладіть у каструлю. Залийте холодною водою, щоб вона покривала ніжки на 2-3 див.
- Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки закипить, злийте воду та промийте ніжки.
- Залийте ніжки холодною свіжою водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть 2 години.
- Через 2 години додайте в каструлю моркву, цибулину, лавровий лист, запашний перець, чорний перець та сіль. Варіть ще 1:00.
- Через 3 години м'ясо повинне зваритися та легко відокремлюватися від кісток.
- Вийміть ніжки з бульйону, остудіть і розріжте вздовж трубчастої кістки. Видаліть всі кісточки.
- М'ясо та шкіру поріжте на дрібні шматочки.
- Бульйон процідіть і додайте до нього подрібнений часник. Прокип'ятіть 2-3 хвилини.
- М'ясо викладіть у форму для холодцю, заправте винним оцтом, посипте рубаною зеленню і перемішайте.
- Залийте м'ясо провареним бульйоном із часником.
- Помістіть холодець по-грузинському в холодильник на добу для застигання.
- Коли холодець по-грузинському застигне, обережно зніміть з поверхні зайвий жир.
- Дістаньте холодець по-грузинськи з форми, наріжте порційно і подавайте на стіл, посипавши чорним меленим перцем і прикрасивши зеленню.
Поради з приготування холодцю по-грузинськи
- Для приготування холодцю по-грузинському найкраще використовувати свинячі ніжки з невеликою кількістю м'яса.
- Щоб бульйон вийшов прозорим, не допускайте сильного кипіння.
- Якщо ви хочете, щоб холодець по-грузинському був гострішим, додайте в бульйон більше чорного перцю.
- Для прикраси холодцю по-грузинськи можна використовувати будь-яку зелень за смаком.
Читайте також:
Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею