Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування рибних паличок хрустких:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТріска (філе) - 250 г | ||
Пластівці кукурудзяні (несолодкі) – 80 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Борошно пшеничне - 2 ст. ложки | ||
Олія - 1 ст. ложка + для змащування форми | ||
Лимон – 1/2 шт. (приблизно 60 г) | ||
Вода - 2 ст. ложки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Філе тріски промийте та обсушіть. Наріжте однаковими смужками.
Смужки філе посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком (цедру натріть на тертці, вона знадобиться пізніше) і рослинною олією. Заберіть рибу в холодильник на 30 хвилин.
Кукурудзяні пластівці подрібніть у крихту за допомогою блендера або качалки.
Яйце розбийте в широку чашку. Додайте воду і добре перемішайте.
Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.
Запановані рибні палички з усіх боків вмочіть у яйця.
Обвалюйте рибні палички в подрібнених пластівцях.
Форму змастіть олією і покладіть рибні палички.
Запікайте рибу за температури 180 градусів протягом 25 хвилин.
Хрусткі рибні палички готові. Відразу перекладіть на тарілки, додайте соус і подавайте.
Читайте також:
Їх розмітуть прямо зі сковорідки: рецепт справжніх сирників по-одеськи
Так роблять справжні одеські господині: як правильно посмажити рибу, щоби не пахло на всю квартиру
Кажуть, що це вигадали в Одесі: рецепт дивовижної скумбрії, яка маринується у кетчупі
Виходить прозорим і неймовірно ароматним: рецепт шикарного холодця по-одеськи
Тітка Сара зводила цим усіх з розуму: рецепт рибних котлет по-одеськи, які готуються з філе