Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування рибних паличок хрустких:

Тріска (філе) - 250 г
Пластівці кукурудзяні (несолодкі) – 80 г
Яйце - 1 шт.
Борошно пшеничне - 2 ст. ложки
Олія - ​​1 ст. ложка + для змащування форми
Лимон – 1/2 шт. (приблизно 60 г)
Вода - 2 ст. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком


Філе тріски промийте та обсушіть. Наріжте однаковими смужками.

Смужки філе посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком (цедру натріть на тертці, вона знадобиться пізніше) і рослинною олією. Заберіть рибу в холодильник на 30 хвилин.

Кукурудзяні пластівці подрібніть у крихту за допомогою блендера або качалки.

Яйце розбийте в широку чашку. Додайте воду і добре перемішайте.
Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

Рибні палички обваляйте у борошні з усіх боків.

Запановані рибні палички з усіх боків вмочіть у яйця.

Обвалюйте рибні палички в подрібнених пластівцях.

Форму змастіть олією і покладіть рибні палички.

Запікайте рибу за температури 180 градусів протягом 25 хвилин.

Цедру лимона та петрушку дрібно наріжте. У чашці поєднайте майонез, петрушку, цедру лимона. Добре перемішайте.

Хрусткі рибні палички готові. Відразу перекладіть на тарілки, додайте соус і подавайте.

Читайте також:

Їх розмітуть прямо зі сковорідки: рецепт справжніх сирників по-одеськи

Так роблять справжні одеські господині: як правильно посмажити рибу, щоби не пахло на всю квартиру

Кажуть, що це вигадали в Одесі: рецепт дивовижної скумбрії, яка маринується у кетчупі

Виходить прозорим і неймовірно ароматним: рецепт шикарного холодця по-одеськи

Тітка Сара зводила цим усіх з розуму: рецепт рибних котлет по-одеськи, які готуються з філе