Карась - риба сімейства коропових. І хоча вона не відноситься до елітних видів, з карася можна приготувати багато відмінних страв завдяки солодкуватій, смачній м'якоті.

Карась - 800 г

Морква – 0,5 шт.

Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.

Желатин - 10 гр

Лавровий лист – 1-2 шт.

Сіль за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Зелень – 10 г

Вода - 800 мл

Рибу очистіть від луски. Випатрайте, обріжте плавці, приберіть зябра. Добре помийте всередині та зовні.


Наріжте карася на шматочки.

Викладіть у каструлю. Додайте очищену і помиту цибулю та моркву. А також будь-яку зелень та лавровий лист.

Залийте водою, посоліть і поперчіть до смаку.

Поставте каструлю на плиту. Варіть карася 30-35 хвилин на мінімальному вогні, з відкритою кришкою каструлі, щоб бульйон був прозорим.

Потім дістаньте з каструлі відварену рибу, а бульйон процідіть. Желатин залийте холодною кип'яченою водою і дайте набрякнути. Потім викладіть гарячий рибний бульйон і перемішуйте до повного розчинення.

Відвареного карася ретельно розберіть, забираючи кісточки. Викладіть у форму для заливного.


Залийте рибним бульйоном із желатином.

Читайте також:

Від такої страви неможливо відірватися: рецепт качиних шлуночків єврейською

Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом

Ой, Сарочка, загорніть мені додому: рецепт ситного та швидкого пирога по-єврейськи