Хоча омлет – французька страва, вона давно стала символом багатьох кухонь світу. Щоправда, одні запікають омлет у духовці, інші смажать на сковороді, треті варять у воді, четверті роблять у мікрохвильовій печі. Який би спосіб приготування не вибрали, омлет завжди виходить ситним і поживним, завдяки чому наситить енергією на весь майбутній день.

Крім того, не варто забувати, що в складі омлета є чимало цінних поживних речовин, вітамін А – для здоров'я шкіри та кращого зору, вітаміни групи В – для покращення метаболічних процесів та роботи нервової системи, а також вітамін Д – для підтримки здоров'я кісток.

Продукти:

  • яйця – 5 штук;
  • шинка – 100 г;
  • цибуля фіолетова - 100 г;
  • сметана (жирністю 15%) - 80 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія рослинна - 20 мл;
  • зелень свіжа (для подачі) – 10 г.

важливо!

  • Шинку можна взяти з невеликим прошарком жиру.
  • Сметана підійде будь-якої жирності.
  • Якщо в наявності немає фіолетової цибулі, її можна замінити білою ріпчастою.
Шинку наріжте невеликими брусочками чи кубиками.

Розігрійте глибоку сковороду з олією і викладіть туди шинку. Обсмажте 3-4 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.

Яйця перед використанням ретельно промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Розбийте яйця в глибоку миску. Додайте сметану. Збовтайте ручним віночком до однорідності. Сильно збовтувати не потрібно, достатньо, щоби всі інгредієнти з'єдналися.

Всипте борошно, що просіяє. Перемішайте віночком, щоб не було грудочок.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Додайте|добавляйте| нарізану цибулю до омлетної суміші.

За смаком підсоліть та поперчіть, перемішайте.

Вилийте омлетну суміш із цибулею поверх обсмаженої шинки. Зробіть маленький вогонь, накрийте кришкою сковороду і готуйте омлет приблизно 8-10 хвилин, щоб верхній шар добре схопився.

Читайте також:

Спробувавши один раз, ви закохаєтеся в них назавжди: рецепт зраз з м'ясного фаршу з омлетом та помідором

Смакота, від якої важко відмовитися: рецепт ситного омлету з крабовими паличками та сиром

Після такого сніданку ви будете ситі цілий день: рецепт листкового омлету з сиром, картопляним пюре та черрі

Таким смаком захочеться балувати себе щодня: рецепт ніжного омлету з тунцем

Такої ніжності ви точно не пробували: рецепт пишного та ситного вареного омлету;