Хоча омлет – французька страва, вона давно стала символом багатьох кухонь світу. Щоправда, одні запікають омлет у духовці, інші смажать на сковороді, треті варять у воді, четверті роблять у мікрохвильовій печі. Який би спосіб приготування не вибрали, омлет завжди виходить ситним і поживним, завдяки чому наситить енергією на весь майбутній день.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКрім того, не варто забувати, що в складі омлета є чимало цінних поживних речовин, вітамін А – для здоров'я шкіри та кращого зору, вітаміни групи В – для покращення метаболічних процесів та роботи нервової системи, а також вітамін Д – для підтримки здоров'я кісток.
Продукти:
- яйця – 5 штук;
- шинка – 100 г;
- цибуля фіолетова - 100 г;
- сметана (жирністю 15%) - 80 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія рослинна - 20 мл;
- зелень свіжа (для подачі) – 10 г.
важливо!
- Шинку можна взяти з невеликим прошарком жиру.
- Сметана підійде будь-якої жирності.
- Якщо в наявності немає фіолетової цибулі, її можна замінити білою ріпчастою.
Розігрійте глибоку сковороду з олією і викладіть туди шинку. Обсмажте 3-4 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.
Яйця перед використанням ретельно промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Розбийте яйця в глибоку миску. Додайте сметану. Збовтайте ручним віночком до однорідності. Сильно збовтувати не потрібно, достатньо, щоби всі інгредієнти з'єдналися.
Всипте борошно, що просіяє. Перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
За смаком підсоліть та поперчіть, перемішайте.
Вилийте омлетну суміш із цибулею поверх обсмаженої шинки. Зробіть маленький вогонь, накрийте кришкою сковороду і готуйте омлет приблизно 8-10 хвилин, щоб верхній шар добре схопився.
Читайте також:
Смакота, від якої важко відмовитися: рецепт ситного омлету з крабовими паличками та сиром
Таким смаком захочеться балувати себе щодня: рецепт ніжного омлету з тунцем
Такої ніжності ви точно не пробували: рецепт пишного та ситного вареного омлету;