Соковита свинина по-українськи у буряковому соусі – традиційна українська страва, яка готується із простих та доступних інгредієнтів. Буряковий квас - це освіжаючий напій з кислуватим смаком, а свинина в цьому квасі - це ситна та ароматна страва зі свинини та бурякового квасу.

Детальніше про приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі читайте в нашому матеріалі.

Для приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі нам знадобиться:

  • Свиняча грудинка - 500 г
  • Буряковий квас – 1 літр
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Черствий хліб – 100 г
  • Сіль за смаком

Для початку слід приготувати буряковий квас:

  1. Очистіть 2-3 невеликі буряки, наріжте їх тонкими скибочками і покладіть у скляну банку.
  2. Додайте шматочки житнього хліба з скоринкою і залийте теплою водою. Якщо житнього хліба немає, можна використовувати 1/2 чайної ложки сухих дріжджів та 1 столову ложку цукру, розведені у теплій воді.
  3. Вилийте суміш у банку з буряком і додайте теплої води на 2 пальці нижче краю банки.
  4. Залишіть банку у теплому місці (при температурі не нижче 18-20 градусів) на 5 днів.
  5. Готовий квас процідіть і перелийте у пляшки. Зберігайте у холодильнику.

Спосіб приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі:

  1. Свинячу грудинку для приготування соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі наріжте великими шматками і обсмажте на смальці до золотистої скоринки.
  2. Перекладіть м'ясо в сотейник, додайте цибулю, нарізану півкільцями, і сіль.
  3. Залийте буряковим квасом і тушкуйте на середньому вогні під кришкою протягом 1 години.
  4. За 15 хвилин до готовності додайте тертий черствий хліб.
  5. Подавайте соковиту свинину українською у буряковому соусі гарячою з гарніром із гречаної або пшеничної каші.

Читайте також:

Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками

Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці