Помідори по-вірменськи – це класична вірменська закуска, яка вже давно стала популярною і в нашій країні. За смаком вона ароматна, пряна, в міру солодка та солона. Основний склад: помідори, начинка із зелені та маринад зі спеціями та оцтом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- помідори – 2 кг.;
-
часник – 6 зубчиків;
-
перець гострий стручковий – 1 штука;
-
вода - 1.5 л.;
-
петрушка – 30 грам;
-
кріп – 30 грам;
-
цукор – 0.75 склянки;
-
сіль – 0.25 склянки;
- оцет (6%) – 125 мл.
Овочі потрібно ретельно вимити у теплій воді та обсушити.
Зелень рекомендується замочити на 15 хвилин у мисці з холодною водою з додаванням солі та оцту з розрахунку по столовій ложці на літр води, потім її потрібно ретельно промити під проточною водою.
Банки ретельно вимийте з харчовою содою в гарячій воді, добре сполосніть і простерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Залізні кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Розрізаємо кожен помідор хрест-навхрест з боку плодоніжки, трохи не дорізаючи до кінця, приблизно на 3/4 довжини.
Чисту зелень обсушіть і дуже дрібно наріжте, покладіть у миску. Гострий перець очистіть від насіння і наріжте дуже дрібно, додайте|добавляйте| до зелені і перемішайте.
Начиніть розріз у помідорах масою із зелені та перцю.
Акуратно покладіть фаршировані помідори в банки.
У каструлю налийте чисту воду та всипте цукор. Додайте|добавляйте| в розсіл сіль|соль|, перемішайте і доведіть до кипіння на середньому вогні. Кип'ятіть протягом 2 хвилин|мінути|.
Влийте в киплячий розсіл оцет і доведіть до кипіння.
Часник почистіть і наріжте на часточки. Покладіть часник у банки з помідорами.
Важливо!
- Якщо часник буде молодим, то помідори вийдуть ароматнішими, але менш гострими.
- Зрілий часник надасть потрібної гостроти і підкреслить аромат.
Залийте банки киплячим розсолом і залиште на 2 години, прикривши прокип'яченими кришками. Потім злити розсіл, довести знову до кипіння, залити банки і закатати. Укутайте банки в теплу ковдру та залиште до повного остигання.
Зберігайте банки з помідорами по-вірменськи у сухому прохолодному місці.
Читайте також:
Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку