Капуста маринована - швидка та проста у виконанні закуска.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб зробити хрустку мариновану капусту швидкого приготування в банку, знадобляться такі продукти:
- капуста білокачанна – 1.5 кг;
- морква – 400 грам;
- цукор – 2 стол.л.;
- сіль – 1.5 стол.л.;
- столовий оцет (9%) – 1.5 стол.л.;
- вода - 1 л.
Капусту і моркву щільно утрамбуйте в банки, можете зробити кілька проколів вилкою, щоб капуста щільніше розмістилася. Додайте цукор та сіль, влийте оцет. Окремо доведіть до кипіння воду і відразу влийте в банку так, щоб вона повністю закривала вміст банок, але доходила лише до їхніх плічок.
Відразу закатайте банки кришками, якщо заготовка зроблена на зиму, і переверніть їх догори дном, дайте повністю охолонути під теплою ковдрою.
Якщо заготівлю буде з'їдено відразу, то банки закрийте щільними капроновими кришками. Залиште заготовку на 2-3 дні за кімнатної температури. Струшуйте банку час від часу - так капуста буде швидше маринуватися. Потім заберіть банки з капустою на зберігання в холодильник. Якщо капуста замаринована для щоденного вживання, дайте їй охолонути в холодильнику і подавайте до столу.
важливо!
- Маринувати капусту за цим рецептом необов'язково під час збирання врожаю, коли вона пустила молочну кислоту. Таку закуску можна робити протягом року, як на користь, так і до обіду або вечері. Головне, капуста має бути соковитою.