Консервовані огірки – незамінна закуска на святковому столі. Пропонуємо до вашої уваги оригінальний рецепт з додаванням горілки. Такі огірки дуже схожі на бочкові, але вони залишаються дуже хрусткими.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб запастись на зиму маринованими огірками з горілкою, насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти за списком:
- огірки – 3-4 кг залежно від розмірів (краще брати невеликі);
- горілка – 40 мл;
- винний оцет білий (можна замінити на будь-який інший за смаком) – 50 мл.;
- вода – приблизно 2 л.;
- кухонна сіль - 100 грам або 4 слолових ложок без гірки;
- кріп (використовуємо парасольки) – 1 грам;
- часник - по 2 зубчики у дволітрову банку;
- хрін (використовуємо листочки) - 4 штуки;
- листя вишні (або листя чорної смородини – це надасть особливий аромат огіркам) – 4 штуки.
З вказаної кількості продуктів виходить приблизно дві дволітрові банки.
Огірки ретельно помийте та зріжте кінчики. Замочіть підготовлені огірки в холодній воді на 4-5 годин, щоб вони набралися вологи і стали більш хрусткими.
Зелень промийте. Часник очистіть від лушпиння.
Помийте банки та кришки від них із содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом.