Консервовані огірки – незамінна закуска на святковому столі. Пропонуємо до вашої уваги оригінальний рецепт з додаванням горілки. Такі огірки дуже схожі на бочкові, але вони залишаються дуже хрусткими.

Отже, щоб запастись на зиму маринованими огірками з горілкою, насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти за списком:

  • огірки – 3-4 кг залежно від розмірів (краще брати невеликі);
  • горілка – 40 мл;
  • винний оцет білий (можна замінити на будь-який інший за смаком) – 50 мл.;
  • вода – приблизно 2 л.;
  • кухонна сіль - 100 грам або 4 слолових ложок без гірки;
  • кріп (використовуємо парасольки) – 1 грам;
  • часник - по 2 зубчики у дволітрову банку;
  • хрін (використовуємо листочки) - 4 штуки;
  • листя вишні (або листя чорної смородини – це надасть особливий аромат огіркам) – 4 штуки.

З вказаної кількості продуктів виходить приблизно дві дволітрові банки.

Огірки ретельно помийте та зріжте кінчики. Замочіть підготовлені огірки в холодній воді на 4-5 годин, щоб вони набралися вологи і стали більш хрусткими.

Зелень промийте. Часник очистіть від лушпиння.

Помийте банки та кришки від них із содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом.

На дно простерилізованих банок викладіть підготовлену промиту зелень та зубчики часнику (по 2 штуки у кожну дволітрову банку).
Потім наповніть банку огірками, намагайтеся укладати огірки якомога щільніше.
Залийте огірки окропом на 10-12 хвилин. Воду злийте в каструлю, змішайте із сіллю і доведіть до кипіння, влийте оцет і горілку. Відразу залийте огірки маринадом і закатайте простерилізованими кришками.
Загорнуті банки переверніть вгору дном і залиште під ковдрою до остигання. Коли банки охолонуть, заберіть їх у темне місце.