Закрити помідорину зиму – завдання №1 для кожної господині. Ще б пак, такі помідори відмінно підходять до будь-якого гарніру або м'ясної страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб замаринувати солодкі помідори із цибулею на зиму, знадобиться такий набір продуктів:
- помідори – 600 грам;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- часник – 4 зубчики;
- лавровий лист – 1 штука;
- перець горошком – 4 штуки;
- вода - 0.5 л.;
- сіль (велика кам'яна) – 1 стол.л.;
- цукор – 2.5 стол.л.;
- столовий оцет (9%) – 20 мл.;
- петрушка – 5 грам;
- кріп - 5 грам;
- листя вишні – 2 штуки;
- листя смородини – 2 штуки.
Важливо!
- Маринувати помідори можна будь-якого ступеня стиглості (червоні, бурі або зелені), головне, щоб овочі були цілими і не зіпсованими.
- На літрову банку потрібно брати плоди невеликого розміру та із щільною шкіркою.
Помідори ретельно миємо. Примірники з дефектами – темними плямами та плодоніжками – краще відкласти для салату.
Далі в місці кріплення плодоніжки в кожному плоді потрібно зробити прокол зубочисткою, щоб шкірка на них під час заливання окропом не луснула.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте великими шматочками.
Зелень для маринування ретельно помийте та просушіть.
Банки помийте із содовим розчином і простерилізуйте будь-яким зручним способом.
Зелень покладіть на дно банки, додайте кілька шматочків часнику та цибулі. Зверху викладіть помідори, овочі потрібно укладати щільно. Наповніть банки помідорами до плічок. У чайнику чи іншому посуді закип'ятіть воду. Влийте окріп у банку з помідорами.
Важливо!
- Вливати гарячу воду потрібно тонким струмком і намагатися потрапляти в центр, щоб скло не лопнуло від окропу.
Банки з помідорами накрийте чистими кришками та залиште на 10-15 хвилин.
Потім воду зі банок злийте в емальовану каструлю. Додайте цукор, сіль, лавровий лист і доведіть воду до кипіння, помішуючи ложкою, щоб сипучі повністю розчинилися. Коли маринад закипить, влийте оцет, дайте йому знову закипіти і вимкніть вогонь.
На другий раз заливаємо помідори маринадом по самі краї банки - це потрібно для того, щоб при закочуванні в банку не залишилося повітря. Накриваємо стерилізованою кришкою і закочуємо.
Банки переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі на ніч до повного остигання, після чого заготовки потрібно прибрати на зберігання в прохолодне місце.
Читайте також:
Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму