Закрити помідорину зиму – завдання №1 для кожної господині. Ще б пак, такі помідори відмінно підходять до будь-якого гарніру або м'ясної страви.

Отже, щоб замаринувати солодкі помідори із цибулею на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • помідори – 600 грам;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник – 4 зубчики;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • перець горошком – 4 штуки;
  • вода - 0.5 л.;
  • сіль (велика кам'яна) – 1 стол.л.;
  • цукор – 2.5 стол.л.;
  • столовий оцет (9%) – 20 мл.;
  • петрушка – 5 грам;
  • кріп - 5 грам;
  • листя вишні – 2 штуки;
  • листя смородини – 2 штуки.

Важливо!

  • Маринувати помідори можна будь-якого ступеня стиглості (червоні, бурі або зелені), головне, щоб овочі були цілими і не зіпсованими.
  • На літрову банку потрібно брати плоди невеликого розміру та із щільною шкіркою.

Помідори ретельно миємо. Примірники з дефектами – темними плямами та плодоніжками – краще відкласти для салату.

Далі в місці кріплення плодоніжки в кожному плоді потрібно зробити прокол зубочисткою, щоб шкірка на них під час заливання окропом не луснула.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Часник очистіть від лушпиння і наріжте великими шматочками.

Зелень для маринування ретельно помийте та просушіть.

Банки помийте із содовим розчином і простерилізуйте будь-яким зручним способом.

Зелень покладіть на дно банки, додайте кілька шматочків часнику та цибулі. Зверху викладіть помідори, овочі потрібно укладати щільно. Наповніть банки помідорами до плічок. У чайнику чи іншому посуді закип'ятіть воду. Влийте окріп у банку з помідорами.

Важливо!

  • Вливати гарячу воду потрібно тонким струмком і намагатися потрапляти в центр, щоб скло не лопнуло від окропу.

Банки з помідорами накрийте чистими кришками та залиште на 10-15 хвилин.

Потім воду зі банок злийте в емальовану каструлю. Додайте цукор, сіль, лавровий лист і доведіть воду до кипіння, помішуючи ложкою, щоб сипучі повністю розчинилися. Коли маринад закипить, влийте оцет, дайте йому знову закипіти і вимкніть вогонь.

На другий раз заливаємо помідори маринадом по самі краї банки - це потрібно для того, щоб при закочуванні в банку не залишилося повітря. Накриваємо стерилізованою кришкою і закочуємо.

Банки переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі на ніч до повного остигання, після чого заготовки потрібно прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Читайте також:

Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме

Не забудьте це зробити влітку: чим треба підгодувати виноград, щоби врожаю вистачило і на сік, і на вино