Маринована цибуля на зиму – закуска бюджетна та апетитна. Вона є чудовим доповненням до багатьох страв. Ще б пак, малосольний оселедець, соковиті шматочки шашлику або навіть консервовані гриби стануть ще смачнішими з додаванням цього пікантного інгредієнта. До того ж маринована цибуля чудово підходить як гарнір до будь-якої каші або овочевого салату, оскільки він не гіркий і не пекучий, не перебиває смак інгредієнтів, а доповнює його своєю хрусткою свіжістю та гостротою.

Отже, щоб замаринувати цибулю на зиму, щоб вона вийшла смачна, хрустка і апетитна, знадобиться такий набір продуктів:

  • цибуля - 500 грам;
  • вода - 400 мл;
  • сіль – 2 чайн.л.;
  • цукор – 2 стол.л.;
  • оцет (9%) – 4 стол.л.;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • перець горошком до смаку;
  • олія - ​​1 стол.л.

Цибулю для маринування найчастіше беруть червоний салатний, звичайний ріпчастий або шалот. Якщо є великі цибулини, їх для маринування потрібно нарізати великими часточками чи кільцями.

Отже, цибулю перебираємо, чистимо і миємо. У окропі бланшируємо 3-4 хвилини, потім обдаємо холодною водою - це прибере гіркоту. Залишимо в друшляку, щоб стекла вода.

У сотейник або каструлю влийте воду та олію, додайте лавровий лист і кілька горошин чорного чи духмяного перцю. Всипте сіль та цукор. Поставте на плиту та доведіть до кипіння.

Додайте в розсіл цибулю. Перемішайте все. Після повторного закипання варіть цибулю у маринаді 3 хвилини. За хвилину до кінця готування влийте в оцет сотейник.

Розкладіть цибулю по заздалегідь простерилізованих баночках і залийте киплячим маринадом доверху.

Закрийте банки стерильними кришками. Укутайте заготовку теплою ковдрою або рушником, баночки при цьому переверніть верх дном.

Коли банки повністю охолонуть, їх необхідно прибрати в холодне місце для тривалого зберігання.

Мариновану цибулю часто подають до шашлику, додають до салатів або прикрашають ними бутерброди. А солона риба із цією закускою розкриває свій смак повністю.

Читайте також:

Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл

І спробуйте сказати, що це не смакота: рецепт овочевої запіканки з баклажаном, помідорами та сиром

Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне