Запіканки - це не просто красиво, це ще досить смачно. Особливо гарні овочеві запіканки в сезон, коли молоді кабачки, баклажани, капусту, моркву, картоплю та зелень можна знайти і у найближчому магазині, і на ринку чи на своєму городі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРекомендуємо приготувати просту та швидку запіканку з баклажаном, помідорами та сиром. Знадобляться буквально чотири основні інгредієнти та апетитна страва на вечерю готова.
Необхідні продукти для овочевої запіканки на основі баклажанів:
- баклажан – 1 штука;
- сіль за смаком;
- чеснок - 1 зубчик;
- болгарський перець – 1 штука;
- помідори – 2 штуки;
- зелена цибуля - 1 пучок;
- оливкова олія - 4 ст. ложки;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- перець чорний мелений за смаком;
- панірувальні сухарі - 60 г;
- твердий сир 100 г
Наріжте скибочками баклажан. Посоліть їх з обох боків та залиште на 15 хвилин. Обсушіть паперовими рушниками.
Роздавити часник. Болгарський перець та помідори наріжте кубиками. Порубайте цибулю.
Розігрійте у сковороді половину олії. Обсмажуйте часник разом із баклажанами 5 хвилин.
Додати на сковороду болгарський перець. Готуйте ще 8 хвилин.
Вмішайте зелену цибулю, помідори та томатну пасту. Потримайте на плиті 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Розігрійте духовку до 200 °C. Дно форми для запікання змастіть 1 столовою ложкою олії. Посипте половиною панірувальних сухарів.
Викладіть у форму приготовлені овочі та розрівняйте. Посипте тертим сиром та другою частиною сухарів. Збризкайте маслом, що залишилося.
Запікайте страву близько 15 хвилин, поки сир не почне підрум'янюватися.
Читайте також:
Розбавлятимемо варення водою: в Україні злетять ціни найпопулярніші напої
Вам допоможе звичайна гірчиця: як до блиску помити посуд, якщо в будинку немає гарячої води