Запіканки - це не просто красиво, це ще досить смачно. Особливо гарні овочеві запіканки в сезон, коли молоді кабачки, баклажани, капусту, моркву, картоплю та зелень можна знайти і у найближчому магазині, і на ринку чи на своєму городі.

Рекомендуємо приготувати просту та швидку запіканку з баклажаном, помідорами та сиром. Знадобляться буквально чотири основні інгредієнти та апетитна страва на вечерю готова.

Необхідні продукти для овочевої запіканки на основі баклажанів:

  • баклажан – 1 штука;
  • сіль за смаком;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • помідори – 2 штуки;
  • зелена цибуля - 1 пучок;
  • оливкова олія - ​​4 ст. ложки;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • панірувальні сухарі - 60 г;
  • твердий сир 100 г

Наріжте скибочками баклажан. Посоліть їх з обох боків та залиште на 15 хвилин. Обсушіть паперовими рушниками.

Роздавити часник. Болгарський перець та помідори наріжте кубиками. Порубайте цибулю.

Розігрійте у сковороді половину олії. Обсмажуйте часник разом із баклажанами 5 хвилин.

Додати на сковороду болгарський перець. Готуйте ще 8 хвилин.

Вмішайте зелену цибулю, помідори та томатну пасту. Потримайте на плиті 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.

Розігрійте духовку до 200 °C. Дно форми для запікання змастіть 1 столовою ложкою олії. Посипте половиною панірувальних сухарів.

Викладіть у форму приготовлені овочі та розрівняйте. Посипте тертим сиром та другою частиною сухарів. Збризкайте маслом, що залишилося.

Запікайте страву близько 15 хвилин, поки сир не почне підрум'янюватися.

Читайте також:

Розбавлятимемо варення водою: в Україні злетять ціни найпопулярніші напої

Навіть найситіший попросить добавки: рецепт салату з молодою картоплею, куркою та маринованою цибулею

Вам допоможе звичайна гірчиця: як до блиску помити посуд, якщо в будинку немає гарячої води