Коли стовпчик термометра впевнено прагне вгору, хочеться взяти квиток на Північний Полюс, або, що набагато простіше, шукати порятунку в холодних напоях і ситній, але не гарячій їжі. Картопляні салати з цією роллю справляються відмінно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДо речі, справжній картопляний салат – це не якийсь вінегрет, де картопля тоне у загальному хорі інгредієнтів. У ньому картопля має солювати, а решта — її прикрашати. Саме таким є салат з молодою картоплею, куркою та маринованою цибулею.
Необхідні продукти:
- філе куряче - 150 г;
- картопля – 200 г;
- перець болгарський – 1 шт.;
- цибуля червона - 1 шт.;
- олія рослинна - 2 ст. л.;
- оцет винний – 1 ст. л.;
- горчица зернистая - 1 ч. л.;
- петрушка – 10 г;
- цукор – 1 щіпка;
- сіль за смаком.
Добре промийте картоплю і зваріть у киплячій підсоленій воді до м'якості приблизно 10-15 хвилин. Готовність картоплі перевіряємо, проколовши її вилкою. Зливаємо з картоплі воду, даємо трохи охолонути.
Також потрібно відварити куряче філе в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин. Зіллємо воду, дамо курячому філе охолонути.
Цибуля фіолетова наріжемо півкільцями. Додамо винний оцет, щіпку солі та щіпку цукру. Перемішаємо і залишимо цибулю маринуватися 10-15 хвилин.
Картоплю, що злегка охолола, потрібно нарізати на кубики, не очищаючи від шкірки. Обсмажуємо картоплю до рум'яності на олії 10-12 хвилин.
Куряче філе розбираємо на волокна.
Петрушку свіжу дрібно нарізаємо.
Викладаємо всі інгредієнти салату з куркою, маринованою цибулею та картоплею в миску.
Заправляємо гірчицею салат і добре перемішуємо всі інгредієнти салату з соусом.
Важливо!
- Ситний і смачний салат з курячого філе, картоплі та маринованої цибулі можна зробити ще смачніше, якщо як заправку використовувати зернисту гірчицю.
Читайте також:
Найправильніше поєднання: рецепт шикарних маринованих помідорів у літрових банках на зиму
Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму