Є такі домашні, затишні, нескладні рецепти, які постійно хочеться повторювати, адже вони просто, швидко, смачно. Саме таким є рецепт ніжного та соковитого пирога з аґрусом.

Отже, щоб приготувати пісочний пиріг з крихти, знадобиться такий набір продуктів:

  • аґрус – 500 г;
  • цукор – 325 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • борошно – 280 г;
  • сіль - 1 щіпка;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло - 175 г;
  • яйце – 1 штука;
  • яблучний оцет – 10 мл.

Видаліть хвостики з аґрусу. З'єднайте ягоди з 150 г цукру та крохмалем.

Змішайте борошно, сіль, розпушувач та 175 г цукру. Натріть холодну олію і додайте її до сухих інгредієнтів разом з яйцем та оцтом. Розітріть у крихту.
Олію можна заздалегідь прибрати в морозилку.
Далі вибираємо форму в якій готуватимемо. Це може бути форма для пирога, або лист, застелений пергаментним папером. Для впевненості можна змастити форму олією, але це не обов'язково. ․

Висипаємо більшу частину крихти у форму, утрамбуйте. Розподіліть зверху аґрус.

Зверху висипаємо крихту, що залишилася.

Ставимо в розігріту до 190 ° С духовку приблизно на 30-40 хвилин, зверху пиріг має стати золотистим. Дістаємо, даємо охолонути. Дістаємо із форми, нарізаємо, посипаємо шоколадною стружкою або цукровою пудрою.

Швидко і дуже апетитно: рецепт ситних трубочок з лавашу з сиром та яйцями

Каструля буде порожньою через 5 хвилин: рецепт апетитних лінивих вареників з молодої картоплі - від грибів не відрізнити

Запишіть це або запам'ятайте: де потрібно зберігати часник, щоб він не висох і завжди був пружним